Gæsternes kaptajn lavede hattrick i det midtjyske i aften. Herlev har nu scoret 19 mål i de tre seneste udekampe

Herning Blue Fox-Herlev Eagles: 3-6 (1-2, 1-3, 1-1) Brett Thompson blev hattick-helt da Herning tabte årets sidste hjemmekamp med et brag. Ydermere måtte Morten Poulsen udgå i en mindre nedsmeltning hvor Blue Fox ikke kunne styre det målhungrende Herlev-hold. 

Herlev startede faktisk opgøret bedst, men hurtigt fik Blue Fox alligevel sat aftenens første scoring. På glimrende forarbejde
af Morten Poulsen og Mark MacMillan kunne brandvarme Markus Jensen score tæt under mål.

Tidlig føring til Herning som også nåede at misbruge et powerplay før perioden havde rundet halvvejsmærket.

Magnus Molge og Reid McNeill tog sig en svingom efter en batalje ved endebanden og nytåret var så småt skudt i gang på Kvik Hockey Arena.

Markus Jensen var tæt på at øge sin og holdets målscore kort efter med et lumsk skud, og ej heller Morten Poulsen var langt fra at slå returen over stregen.

I stedet slog Herlev til i den anden ende. Brett Thompson fik for meget tid og plads, og han fandt målhjørnet med en fiks afslutning.

Pucken var knap nok kastet på isen igen før Jan Dalecky tæt under mål sendte en baghånd på stolpen.

Herlev fik også chancen for at bringe sig foran ved et powerplay, men først bagefter lykkedes det gæsterne at gøre det til 1-2.
Brett Thompson var nok engang på pletten da han sikkert eksekverede tværpasningen fra Johan Skinnars.

Sebastian Ruders havde chancen for at sikre en midtjysk udligning inden pausen, men alene med Christian Elmose blev sidstnævnte den store.

Thompson stjal showet

I pausen kunne Blue Fox åbne en forsinket julegave, og det var en af den helt kedelige slags. Holdets måske vigtigste spiller, Morten Poulsen, kom ikke tilbage på isen efter han blev ramt omkring handsken.

Lasse Lassen tog således plads i førstekæden, mens Sebastian Ruders tog over for Lassen.

En helt tredje skulle dog få periodens første store tilbud. Lukas Bang kom afsted efter en hurtig omstilling, men desværre for ham og Blue Fox sendte han sin afslutning i sidenettet.

Herefter fulgte en noget tynd udvisning til Rasmus Nielsen, og efterfølgende fik Markus Jensen 10 minutter for et tilråb mod dommeren.

Ørnene fra Herlev var dog ikke sene til at tage for sig af gaverne, og hvem andre end Brett Thompson var på pletten. Endnu engang havde Johan Skinnars  næstsidste stav på målet og tavlen viste nu 1-3.

Og Herlev var slet ikke færdige. Et ufokuseret og irritabelt Herning-hold forærede gæsterne en ny stor chance, og Magnus Molge
udplacerede let Simon Nielsen, som heller ikke havde nogen stor aften i målet.

Ben Cooper tog time-out og spillerne svarede tilbage på isen. Endnu en lækker assist fra Mark MacMillan der serverede pucken på et sølvfad,  og denne gang kunne Lasse Lassen ikke undgå at score.

Blue Fox med fornyet tro på tingene, og efterfølgende havde både Cam Brace og Brodie Dupont kvalificerede forsøg mod Elmose.

Disciplinen kunne dog ikke stå distancen, og Herlev var tilbage med den helt skarpe kniv. I powerplay kunne Benjamin Mauritzen øge til 2-5 selv om han halvkiksede sin afslutning.

Perioden udviklede sig herefter til at blive spillet på gæsternes præmisser, og det gav tilskuerne en god portion intensitet, men
også en uskøn og dårlig spillet omgang ishockey.

Herning var tæt på at fremtvinge en reducering i de døende sekunder, men kunne i stedet åbne tredje periode i powerplay.

Festen fes helt ud for Herning

End ikke i powerplay kunne Herning holde Herlev væk, og kampen blev således afgjort 23 sekunder inde i tredje periode.
Alexander Lindqvist-Hansen lagde en forudsigelig tværpasning, og Nielsen nåede ikke på plads inden Victor Rollin Carlson
havde lagt pucken i nettet.

Hvis Herning ønskede en hjælpende hånd fra dommerkvartetten, så fik de den ikke. Udvisningerne væltede fortsat ned over hjemmeholdet og tredje periode udviklede sig til en sand ørkenvandring hvor kun dommerens fløjte afbrød stilheden.

Blue Fox havde gemt en lille julegave til de over 2.000 fremmødte da Cam Brace satte staven på pasningen fra Daniel Nielsen.

Det var dog langt fra nok til at fjerne indtrykket af en på flere måde bedrøvelig ishockeykamp, men Herlev trak sig fortjent
ud af opgøret med de tre point.


Ballade bag målet: Tribune måtte rømmes i Rødovre OPTAKT: Herning Blue Fox-Herlev Eagles