Kampstart 19:00 i Kvik Hockey Arena

Herning Blue Fox har noget af en "hjemmebane-stint" for øjeblikket.

Midtjydernes publikum får virkelig slukket ishockeytørsten med seks hjemmekampe på stribe i Kvik Hockey Arena, og indtil nu er det gået ganske godt med at skrabe point sammen for midtjyderne, der dog begyndte hjemme-marchen med et nederlag på 0-4 mod Aalborg Pirates.

Siden dengang er der hentet 11 point i fire kampe, kulminerende med en flot match mod SønderjyskE, der endte 2-1 i herningensisk favør.

Hernings imports, ikke mindst Cam Brace, er for alvor kommet i gang med produktionen, ligesom det er også er vigtigt, at veteraner som Lasse Lassen og Daniel K. Nielsen har fundet klassespillet og dermed et højt topniveau frem. Det driver de øvrige folk fremad og glem så ikke, at Virtanen og O'Neill i den grad har gjort Blue Fox-holdet tungere og stærkere. Mon ikke sportschef Struzinski bruger juledagene på at forsøge at holde sammen på holdet i dets nuværende besætning.

På besøg i dag et Herlev-mandskab, der fik skudt gang i målfesten lige før jul. Det blev til 7-2 i Rungsted og 6-1 i Odense, og det er vel næsten historisk - i hvert fald i nyere tid, at Herlev på den måde smadrer igennem med 13-3 i to udekampe på stribe. Når det kører for Herlev, er holdet næsten ustyrligt. 

Spørgsmålet er, om Herning formår at styre de optimistiske Herlev-folk i aften?

Historikken: Herlev leverede en "en klassisk Herlev" i den første kamp mellem de to hold i sæsonen ved at vinde 6-5 efter overtid i Herning. Derefter sikker 5-2-sejr til Herlev hjemme, men omvendt cifre - 5-2 til Herning - i det seneste indbyrdes opgør, hvor en række hurtige Herning overrumplede Eagles.

Statistikken: Morten Poulsen er med sine 30 point den bedste dansker på topscorerlisten og internt i Herning er han også etter. Men på sidstnævnte liste trues han nu af Cam Brace, der står med 27 pinde. Der er langt op til Herlevs Skinnars (45) og Rollin-Carlsson (43). 

Skader/karantæner: Herning spillede uden Kristoffer Astorp og Peter Eg Larsen mod SønderjyskE, mens Herlev synes at være skadesfri over julen.

Hold øje med: Herlevs powerplay var herregiftig i Odense lige før jul, hvor ørnene decideret udspillede fynboerne og næsten scorede efter behag. Så der bliver noget at se til for Simon Nielsen i Herning-buret, der skal fortsætte de gode takter fra kampen mod SønderjyskE.

Det forventer vi: Den er svær at spå, for meget kommer an på, om Herlev får offensivt fat i et Herning-hold, der formentlig vil forsøge at stå rigtig tæt over hele banen. Vi smider pengene på en smal hjemmesejr. 

 


Thompson på toppen, da Herlev baskede med vingerne i Herning OPTAKT: SønderjyskE-Aalborg Pirates