Kampstart 19:30 i Frøs Arena

Aalborg Pirates kommer ind til kampen med to nederlag på stribe, og det er noget af en sjældenhed for det nordjyske tophold, der har et ganske stramt program i juledagene.

Først altså SønderjyskE ude og derefter Frederikshavn i to omgange. Det kommer efter det første nederlag på hjemmebane, som blev på 4-5 mod Esbjerg umiddelbart før jul.

- Vi ved, at vi skal arbejde hårdt i hver eneste kamp, og der er ikke nogen kampe, som vi kan tillade os at tage let på. På et tidspunkt skulle det vel gå galt, lød det fra Lasse Bo Knudsen til Nordjyske efter den match.

Martin Højbjerg supplerede:

- Det er mest ærgerligt, at vi skulle løbe ind i et nederlag her lige inden jul. Men de straffer bare vores fejl i dag, og dem blev der altså lavet nogen af. Jeg så jo meget af det udefra, men vi kunne godt have brugt lidt mere skarphed, lød det fra Pirates-angriberen, der fik en game misconduct med på juleferie efter kampen mod Esbjerg.

Så det bliver uden tvivl et svært koncentreret Aalborg-hold, der løber på isen i Frøs Arena i aften mod SønderjyskE, der spillede to gode kampe op til jul. Først 5-2 hjemme over Frederikshavn og derefter et smalt nederlag på 1-2 i Herning.

-Jeg så ikke nogen nedgang i indsatsen og spillet. Spillerne kom til Herning med stor selvtillid, og vi gik fortjent i føring. Selv om vores defensiv stod godt, skulle vi selvfølgelig score mål nummer to. Men pucken ville simpelthen ikke ind for os, sagde SønderjyskE-assistenten Jan Jensen til Nordschleswiger.dk efter kampen i Herning søndag.

Skader/karantæner: Aalborg stillede til kampen mod Esbjerg uden Marcus Pedersen, Tim Davison og Thomas Spelling, mens SønderjyskE var i Herning uden Christian Silfver, Daniel Kønig Hansen og Anthony Nigro. Et andet spørgsmål hos sønderjyderne er, hvorvidt den nye mand Justin Maylan har fået papirerne i orden.

Det forventer vi: De to hold plejer især i Frøs Arena at spille tætte og jævnbyrdige kampe. Det kunne sagtens ende i overtid i aften i Vojens.

Hold øje med: Rasmus Lyø spillede en flot kamp i Herning søndag som han krydrede med 1-0-målet. Altid en solid back, der også må banke på til en ny landsholdschance. Hos Aalborg har Anders Krogsgaard spillet godt mod SønderjyskE tidligere på sæsonen.

Historikken: Aalborg har teten mod de lyseblå fra Vojens i indeværende sæson. Nordjyderne vandt det første opgør i Vojens i overtid, vandt suverænt med 5-1 hjemme i Bentax Isarena i det andet opgør og vendte det sidste opgør til en 4-2-sejr. Vender trenden i aften?

Statistikken: SønderjyskE er kun det sjettebedste hold på hjemmebane i denne sæson hidtil. Hvis sønderjyderne vil længere fremad i grundspillet, skal der laves om på den statistik.


OPTAKT: Herning Blue Fox-Herlev Eagles EFTERÅRETS A-KÆDE PÅ METALLIGAEN.DK - UDLÆNDINGE: Se hvem der er med