Den stærke svensker viste straks sin målnæse på hjemmebanen

Herlev Eagles-Rødovre Mighty Bulls 4-3 (0-0,1-1,3-2) Efter to nederlag på samlet 0-10 mod Rødovre og Esbjerg lykkedes det i eftermiddag for Herlev at snuppe en tiltrængt revanche med en smal sejr over Rødovre. Den "tilbagevendte søn" Jesper Thörnberg viste straks sit værd, da han med et hattrick sørgede for, at Herlev endelig kunne score mål igen.

Det var en slags "familiefest" i Spar Nord Arena denne eftermiddag i julens skygge, mellem de lokale ørne fra Herlev og tyrene fra Rødovre Mighty Bulls.

Sidst de to kombattanter mødtes, trak gæsterne en 4-0 sejr med hjem over kommunegrænsen. Siden er begge spillertrupper blevet trimmet og især, at hjemmeholdet igen har fundet plads til Jesper Thörnberg i truppen, virker som en overraskelse og klar forstærkning, - manifesteret med tre scoringer af Svenskeren i hjemmesejren på 4-3.

Det var gæsterne, der efter godt et minut gjorde sig først bemærket med en udvisning og dermed Herlev i overtal. Pucken blev flyttet fornuftigt rundt, men skarpheden manglede i de få afslutninger det blev til inden Rødovre igen blev fuldtallige.

De næste ti minutters tid gik med uskarpt spil frem og tilbage, - ikke meget nåede ind til keeperne, der havde en stille dag på kontoret. I fugleburet vogtede Emil Jidskog og tyrekassen passede William Rørth på.

Med fire minutter trak hjemmeholdet deres første udvisning, men også her var det så som så med udbyttet, og spillet faldt tilbage til kedeligt uden nerve, perioden ud. Det var tydeligt at begge mandskaber havde større fokus på at forsvare sig, end at angribe og perioden forblev derfor målløs.

Anden periode fortsatte i samme udgave som første.

Det ændrede sig dog efter fem minutter hvor en afventende udvisning til Herlev blev udnyttet af Rødovre til at bringe sig i front. Det var Steffen Klarskov Nielsen, der afdriblede Emil Jidskog og klassisk lagde pucken i det tomme mål.

Kort efter fik Herlev muligheden for kvittering, da gæsterne havde besøg i straffeboksen, men det meste af overtalsspillet blev afviklet på ydersiden af boksen og derfor ufarligt.

Det var ikke længe gæsterne var fuldtallige før det var tid til udvisning igen, denne gang fik Herlev bedre fat, og tilbagevendte Jesper Thörnberg kunne fra distancen passere hele gæsternes defensiv til udligning.

Fejl ved faceoff af Rødovre et par minutter senere sendte hjemmeholdet i endnu et overtal, men der kom ikke meget ud af muligheden i den sekvens og gæsterne kunne spille fuldtalligt igen.

Man lagde mærke til, at linjedommerne ofte tog alt for lang tid om at droppe pucken ved faceoff. Et irriterende moment, der nu og da tog flowet i spillet i Herlev i eftermiddag.

Tredje periode var godt fire minutter gammel, da Rødovre for alvor stemplede sig ind i matchen. Steffen Klarskov fulgte op på et forsøg af Trevor Cheek og satte skiven højt i kassen.

Knap var pucken givet op, før Rødovre øgede ved Oliver Kjær der listede pucken ind under Emil Jidskogs benskinne. 3-1 til gæstenre.

Nu var der for alvor scoringer i kampen hvor Herlev også ville være med. De to næste pinde tilhørte hjemmeholdet, der først fik reduceret ved Jesper Thörnberg der skød fra distancen og dernæst udlignet ved Filip Owesson., der enkelt fik passeret Rørth i gæsternes kasse til 3-3.

En lille eksplosion på scoreboardet med fire kasser på under fire minutter var ganske uventet, men godt for kampen.

Med ti minutter igen var det tid til fire mod fire. Hvert hold fik en spiller udvist, og da Rødovre trak endnu en udvisning, blev der for alvor plads på isen til hjemmeholdet, der dog ikke kapitaliserede muligheden i at spille fire mod tre.

Rødovre var dog ikke færdig med tage udvisninger og hjemmeholdet måtte igen arbejde i overtal uden belønning, så med fem minutter tilbage af perioden faldt der scoringsmæssigt ro over kampen igen.

Sejrsmålet kom dog til Herlev kort efter, da de for første gang kom foran i kampen. Målet blev set igennem af dommerne inden godkendelse. Det var igen Jesper Thörnberg, der med sin tredje scoring bragte hjemmeholdet klart foran i tabellen.

Rødovre forsøgte sig med et par minutter tilbage at vende slaget ved at erstatte keeper med en ekstra markspiller. Time out kom også i anvendelse inden slutsignalet lød for en tiltrængt hjemmesejr.

SønderjyskE oksede sig til tre point, det ligner mørk vinter for Odense Rungsted holdt nullet og besejrede Aalborg