Cristopher Nihlstorp fik sit første nul i Rungsted-trøjen

Rungsted Seier Capital-Aalborg Pirates 3-0 (0-0,2-0,1-0)
Endelig fik Rungsted en sejr over Aalborg Pirates. Efter seks nederlag på stribe mod toprivalerne fra Aalborg - tager man sidste sæson - var det en slags kompleks, der blev ophævet i Bitcoin Arena med hjemmeholdets 3-0-sejr.

Kampens første periode blev en hæsblæsende omgang hockey af højeste kvalitet. På trods af en mennesketom Bitcoin Arena var der stor intensitet på banen spillerne i mellem. Flere gange måtte dommerne skille spillerne ad.

Gæsterne fra Aalborg startede bedst ud, men ret hurtigt overtog Rungsted mere og mere af spillet. På trods af det høje tempo var det småt med de helt store chancer.

Rungsteds nye lejesvend Jonas Røndbjerg viste sig frem midtvejs i perioden, hvor han var tæt på at komme fri på kanten. Røndbjerg fik afsluttet, men godt presset af en Pirates-back.

Hjemmeholdet fik to muligheder i overtal, men det kom aldrig rigtig til at køre for ligaens bedste overtals-hold. Aalborg spillede hyperaggressivt i stort set alle fire minutter holdet var i undertal og det gav Rungsted svære arbejdsbetingelser.

Ingen af de to hold lykkedes at komme på tavlen i første periode. Til gengæld skulle der kun gå 29 sekunder af anden periode før Rungsteds Mattias Persson kunne skyde en retur ind bag George Sørensen.

Mattias Persson blev dobbelt målscorer skes minutter senere. For præcis samme position, som ved det første mål kunne den svenske elegantier sende pucken op i nærmeste målhjørne til 2-0 for Rungsted.

Aalborg var kort efter tæt på en reducering, da en Rungsted-spiller gav pucken op bag eget mål. Cristopher Nihlstorp var dog på plads med en benparade.

Lidt over midtvejs i perioden blev Aalborgs Lasse Bo Knudsen sendt i bad med en 5min + game misconduct for slashing. Forseelsen må gå under kategorien tåbelig udvisninger. Lasse Bo Knudsen slashede Rungsteds Charlie Sarault på læggen efter pucken var blev spillet længe inden.

På trods af fem minutters undertal var det gæsterne fra Aalborg der kom bedst ud af afslutningen på anden periode. Rungsteds powerplay fik kun i momentet etableret sig og gæsterne kom faktisk frem til et par muligheder, som Rungsted burde have lukket ned tidligere.

2-0 til Rungsted efter 40 minutters tophockey i Bitcoin Arena.

Nede med to scoringer, var det naturligt at Aalborg måtte bringe noget ekstra for at skabe momentum og øget pres på Rungsted.

Det lykkedes de første minutter af tredje periode. En ellers helt anonym Josh MacDonald dukkede pludselig op midt for mål med en kæmpe chance. Den ellers brandvarme canadier måtte dog se Nihlstorp redde.

Få minutter senere. Rungsteds Jacob Gammelgård til afkøling i to minutter. En god mulighed for Aalborg til få sat en reducering. Udeholdet fik dog ikke skabt de helt åbne muligheder og stadig 2-0.

I stedet for en Aalborg-reducering, blev det i Rungsted som bragte sig på 3-0. Bertram Jelert var på det rigtig sted, på sted på det rigtige tidspunkt og kunne et slå en retur tæt under mål i kassen til 3-0.

I kampens sidste minutter fik gæsterne endnu en mulighed i powerplay, hvor det blev et par rigtig fine muligheder, men Rungsteds svenske keeper Cristopher Nihlstorp holdt målet rent.

Dermed tager Rungsted et skridt tættere på Aalborg i toppen af Metal Ligaen.

Thörnberg-hattrick og tiltrængt sejr til Herlev i derbyet STREAM: Rungsted Seier Capital-Aalborg Pirates