John Muse fik debut i Rødovre-målet, men han kunne ikke hindre en stensikker sejr til Rungsted i Rødovre Centrum Arena

Rødovre Mighty Bulls-Rungsted Seier Capital 1-6 (1-2, 0-3, 0-1): Rødovre var fredag aften tilbage på isen i Metal Ligaen efter at have fået aflyst fem kampe. Coronasmitte sendte truppen til tælling i flere uger, men spillerne var retur i hjemmekampen mod ærkerivalerne og topholdet fra Rungsted.

Og det blev en særdeles vanskelig tilbagevenden for de rødblusede. Rungsted viste styrken og vandt overlegent med fem overskydende mål i Rødovre Centrum Arena efter en effektiv anden periode. Gæsterne udnyttede flere af mange Rødovre-fejl; Rødovre virkede tynget efter flere ugers pause, og flere omrokeringer i kæderne gav ikke udbytte for cheftræner Thor Dresler og co.

Rungsted, der ikke havde nyindkøbte Frederik Bjerrum med i aften, belejrede Rødovres zone fra begyndelsen af matchen med stort pres og flere muligheder. Belønningen kom også hurtigt i form af 0-1-målet efter små tre minutter. Gustav Green fandt vej forbi Rødovres nye målmand, John Muse, ved nærmeste stolpe. Amerikaneren var blevet spilleklar i sidste øjeblik og fik sin debut.

Rødovre bedre med i tiden herefter med udmærkede forsøg på Cristopher Nihlstorp i Rungsted-målet. Alligevel var det gæsterne, der også scorede næste mål. Rødovre var i overtal – uden at kreere noget – og så havde Hampus Gustafsson frit lejde på en kontra til at passere John Muse, der blev solgt af Rødovre-defensiven.

Med få minutter igen var der powerplay til gæsterne, men Rødovre holdt stand på et ellers udmærket overtal. Til gengæld kunne hjemmeholdet reducere med 17 sekunder til pause. Nicklas Carlsen fulgte konsekvent op på en returpuck med målet til 1-2 på en kontra.

I første periodes sidste sekund fik Magnus Carlsen en udvisning, og den skulle blev fuldt udnyttet af gæsterne 66 sekunder inde i den midterste periode. Marcus Olsson satte sidste stav på efter et pres, hvor Rødovre kom på hælene.

Rungsted fik nyt powerplay kort efter, men denne gang blev der lukket af hos Rødovre. Spillet bølgede herefter frem og tilbage med lille overtag til gæsterne, der var oven på med tomålsføringen. Rødovres afslutninger manglede kvalitet, og rutinerede Nihlstorp havde derfor nemt ved at lukke af.

Halvvejs i matchen øgede Rungsted til 1-4 ved Nichlas Hardt, der lagde pucken sikkert ind i modsatte side af målet. Igen manglede John Muse opbakning af forsvaret, der svigtede i markeringerne. Klar føring til topholdet.

I et nyt overtal fandt Rungsted endnu en gang vej til netmaskerne. Mattias Persson modtog pucken på offensiv blå linje, og han kunne ugeneret skøjte ned og lægge pucken stensikkert ind bag John Muse. Endnu en svipser fra hjemmeholdet, der virkede ude af balance. Denne gang kom målet efter en fejl af tyrene på offensiv blå linje.

De sidste otte minutter af perioden forløb uden den store dramatik, hvor Rødovre i perioder havde flere afslutninger på Rungsted-keeperen. Summa summarum efter 40 minutter var dog, at gæsterne var langt mere farlige og effektive. Og dermed førte mere end komfortabelt.

Rødovre med powerplay kort inde i tredje periode, men det blev to rigtig dårlige minutter af hjemmeholdet. Tre fejl i offensiv zone, der alle gange spolerede muligheden for mål, og Rungsted cruisede videre mod sejren.

I store dele af perioden var Rødovre i puckbesiddelse, og der blev skabt flere chancer på Cristopher Nihlstorp. Den sidste kvalitet manglede dog i de fleste tilfælde, og hjemmeholdet kom derfor aldrig tættere på point.

Med to minutter igen satte Rungsted sin sjette scoring mod ærkerivalerne. Charlie Sarault fik sendt pucken over målstregen tæt under mål, og han cementerede dermed storsejren til gæsterne.

Rungsted fortsætter dermed sin dominans i toppen af tabellen, mens Rødovre-cheftræner Thor Dresler og co. fik en svær begyndelse efter tre uger med sygdom i truppen.

SønderjyskE fightede sig til tre point i Herning STREAM: Aalborg Pirates-Esbjerg Energy