Efter en tæt kamp vandt White Hawks 1-0 i egen hule, hvor der blev givet og taget af et godt hjerte hos begge hold.

Frederikshavn White Hawks – Rungsted Seier Capital 1-0 (1-0,0-0,0-0)

En intens fight gav høgene fra Frederikshavn en flot 1-0 sejr i første kamp efter landsholdspausen. Herlig indsats af de hvide høge, der kæmpede en vis legemsdel ud af bukserne, og tog endnu en sejr i Metal Ligaen. Efter en lang pointtørke, har vendelboerne nu taget hele fem sejre i træk.

Det lignede ikke der skulle bankes lidt rust af efter landsholdspausen, for begge mandskaber gik rask til kampen fra første puck-kast. Gode offensive momenter i begge lejre, og man gav sig i hver neste nærkamp og tackling. Dejligt Metal Ligaen er tilbage efter små 14 dages pause.

Efter godt fire minutter fik vi åbningsmålet i Nordjyske Bank Arena, da Alex Bumagin lidt heldigt fik pucken ind bag Isak Wallin. Russeren har efter en svær start på sæsonen, virkelig fået gang i skøjterne, og nu er målene også begyndt at komme.

Gæsterne fra Rungsted havde bestemt også muligheder for en scoring. Tættes på var Marcus Olsson, og kun takket være en klasseredning af Galansky, lykkedes det ikke svenskeren at score på sin tidligere hjemmebane.

Publikum og medierne undrede sig også i begyndelsen af kampen, da en ny spiller dukkede op på isen for hjemmeholdet. Hemmelighedsfuldt har ledelsen ikke meldt ud om en ny tjekke til White Hawks, der havde Michal Vagner på holdkortet. Let og bevægelig ung spiller, som vi måske hører mere om.

Anden periode blev indledt med et par kæmpe chancer til hjemmeholdet. Isak Wallin stod bogstaveligtalt på hovedet, og leverede to pragtredninger, inden hjelmen røg af ham og spillet blev standset.

Der stod Frederikshavn på det meste i begyndelsen af perioden, og flere chancer til især Thomas Søndergaard blev det til. Utilfredshed hos Erik Hjalmarsson, der gav en offentlig skideballe som hele hallen kunne høre.

Om det var det der fik Rungsted på mærkerne igen vides ikke, men også godt hjulpet af to White Hawks udvisninger, gjorde at momentum kom over på gæsternes side. Nu var det Galansky til at hive pragtredninger ud af ærmet, og det var et par store chancer der blev misbrugt.

Anden periode blev lidt mere rodet end første, men intensiteten og spændingen var på sit højeste. Også grund til at rose aftenens dommerkvartet, der leverede en fejlfri præstation.

Gæsterne åbnede tredje periode med et hurtigt powerplay, men trods godt spil, blev det ikke til de helt store chancer. Kort efter fik de igen chancen med en mand i overtal, da Jacob Møller Jensen tog en dum udvisning i angrebszonen, hvor der ikke var fare på færde.

Det powerplay drog gæsterne heller ikke kapital af, og panderynkerne blev dybere og dybere hos en meget lidt tilfreds Hjalmarsson i Rungsted boksen.

Magnus Carlsen tæt på med syv minutter igen, men igen var Galansky på plads med en stor redning. De to keepere i begge ender var fremragende i aften, for også Wallin havde flere vigtige redninger.

Med under tre minutter igen var Magnus Carlsen faktisk igen ved at udligne, men tjekken gav ikke ved havelågen i aften.

Med 1:54 igen tog Rungsted keeper Wallin ud, og kort efter kaldte Hjalmarsson spillerne sammen til Time Out. Nu skulle der satses for at få point med hjem til det nordsjællandske.

Med 1:08 igen røg Trkulja i straffeboksen, og så var hjemmeholdets fans i det røde felt. Det var de nu ikke særlig længe, for høgene red stormen af til sidst, og tog sig den femte sejr i træk i Metal Ligaen.

Rungsted måtte erkende at det heller ikke blev i aften vendepunktet kom, og der er stadig nok at arbejde med for sidste sæsons finalister.

HETAG HØJDEPUNKTER: SE MÅLENE fra Rødovre-SønderjyskE Formidabel Rødovre-fight sikrede sejr og Rørth-shutout