Top underholdende kamp i Vendsyssel her til aften, hvor White Hawks tog alle tre mod topholdet Blue Fox

Frederikshavn White Hawks – Herning Blue Fox 4-1 (1-0, 1-1, 2-0)

White Hawks tog en fortjent sejr over topholdet i aftenens sene kamp I Metal Ligaen. Det var sidste chance for høgene, hvis de vil tale med om grundspilssejren, og at dømme efter i aften er de stadig en bejler, sammen med de øvrige tophold, til at fravriste Blue Fox den plads. Sejren kom i hus efter en underholdende slutspilsagtig forestilling, hvor der blev givet og taget af et godt hjerte i begge lejre.

Det midtjyske tophold blev udsat for et sandt bombardement i begyndelsen af opgøret, hvor hjemmeholdets offensiv virkelig trykkede på. En udvisning til Teemu Pulkkinen efter tre minutter gjorde det heller ikke nemmere at være Blue Fox spiller, for der var bud efter Emil Kruse kassen konstant.

Christopher Frederiksen ramte stolpen, og høgene virkede veloplagte til at få slettet tirsdagens dårlige kamp i Hørsholm væk så hurtigt som muligt. Selv efter Gæsterne blev fuldtallige fortsatte det med masser af høge-angreb, og langt om længe fik de udbytte af det.

Selvom dommer Theiltoft annullerede scoringen fra Sebastian Brinkman for offside i målfeltet, holdt vendelboerne stædigt fast i der var mål. Jari Pasanen var rasende, men dommer Theiltoft var ikke til at rokke i den forbindelse. Annulleringen stod ved magt. Finnen kiggede på ”synderen” Thomas Søndergaard, og han fortalte straks Pasanen at der ikke var offside. Challenge fra den finske coach, og så måtte de to i sort tjekke målet igennem. Der var nu heller ingen tvivl om at det var en korrekt scoring, hvilket tv billederne tydeligt viste, og derfor trak dommerne annulleringen tilbage, og godkendte scoringen.

Hvis Herning virkede rystede i begyndelse, så overtog dommerne det i de efterfølgende minutter. Tre klokkeklare udvisninger, fordelt til begge hold, overså de, og frustrationerne begyndte så småt at plante sig hos spillere og tilskuere. Den fejlagtige annullering så ud til at slå dem lidt ud af kurs, men de fandt heldigvis hurtigt det rette spor igen, og perioden blev faktisk en ganske underholdende en af slagsen, hvor også Herning kom til enkelte muligheder.

Det blev dog ved den ene scoring i første periode.

Vi fik to af slagsen i den midterste periode, der bar præg af slutspilslignende tilstande. Spillerne i mellem havde deres indbyrdes skænderier og småtjat, og i selve spillet blev der ikke givet ved dørene. Det var top underholdende i Nordjyske Bank Arena, hvor tilskuerne kunne se gæsterne udligne efter 11 minutter.

Mark McNeill sad i straffeboksen for hjemmeholdet, da Mads Christensen i to omgange fik pucken ind bag Galansky. Første gang ramte han en medspiller, men pucken sprang tilbage til ham, og så kunne Herning forwarden bringe balance i regnskabet.

Det var livligt i begge ender på den gode måde, og at vendelboerne er giftige på kontra, er ikke gået nogens næse forbi i Metal Ligaen. Det var også en sådan situation der bragte dem tilbage i spidsen af opgøret, da Mads Iversen fandt Lucas Andersen. Han sneg en pasning på tværs til Aleksi Halme, og så kunne finnen udplacere Kruse i Herning buret, da han sendte pucken mellem benene på svenskeren. Det var ishockey lige efter coach Pasanens hoved, og anerkendende klap på skulderen til de tre efter scoringen.

Tæt som bare pokker mellem de to hold, som det altid er. 2-1 efter 40 minutter.

Herning lagde pres på fra begyndelsen af tredje periode. Topholdet skulle frem over isen, og Galansky blev testet ved flere lejligheder.

Det holdt dog ikke ved, og efter to et halvt minut tog Sebastian Brinkman igen chancen fra distancen. Den blev denne gang rettet af inde foran mål af Christopher Frederiksen, og så var det 3-1 på måltavlen til hjemmeholdet.

Kort efter kunne Mark McNeill have gjort det endnu værre for gæsterne, men canadieren misbrugte den store mulighed foran Kruse. I angrebet senere var det gæsternes Kristian Jensen der var alene igennem. Han ramte ydersiden af stolpen, og trak samtidig en udvisning til Mads Larsen. Jo, der var gang i den, og det var herligt at være vidne til

En tackling er ofte genstand for jubel blandt publikum. En sådan fik vi også i tredje periode, men en lidt speciel en af slagsen. Mathias Bau blev uenig med Eemeli Räsänen, men linjedommer Emil Skov Dalsgaard ville forhindre et sammenstød, og satte i stedet en tackling ind på Bau, så den OL udtagne forward måtte en tur i isen. Det gav lidt smil på læben hos alle, bortset fra den rasende landsholdsspiller.

Herning forventeligt med et tryk ned mod Galansky i hjemmeholdets bur, men tjekken havde fundet storspillet frem i aften. Kruse samtidig tidligt ud af buret for gæsterne, i et desperat forsøg på at vende opgøret.

Russeren Bumagin opfangede pucken, men ramte stolpen, og herefter Time Out af Pekka Tirkonnen. Det var en stakket frist, og Räsänen tog fat i pucken, og lagde den i tomt bur fra egen banehalvdel.

Hjemmepublikummet fejrede sejren og hyldede spillerne efter sejren, og glæden over at de var tilbage i arenaen var tydelig at se hos spillerne.

Søren Nielsen-hattrick sikrede Esbjerg fjerde sejr på stribe Herning Blue Fox udlåner målmandstalent til Rødovre