De danske løver fik aldrig helt fundet fodfæste mod Norge i eftermiddag

Det var en sur omgang. Nederlaget mod Norge i eftermiddag kommer formentlig til at koste pladsen i kvartfinalen, eftersom der nok skulle sejre til mod samtlige andre tre hold i den nedre seedningshalvdel, hvis Danmark skulle have en chance for at komme mellem de otte bedste i denne udgave af VM.

Efter et par glimrende kampe mod Østrig og Canada, kom de rød-hvide løver aldrig op i samme gear. Og lad os med det samme erkende, at det naturligvis også var et solidt spillende norsk holds fortjeneste. Sejrscifrene blev 2-0 i nordmændenes favør.

Det var kamp nummer 100 mellem de to nationer og vi glæder os allerede til revanchen i august/september i Aalborg. På det tidspunkt gælder det olympisk kvalifikation.

I dag gjaldt det VM, og første periode var en kedsommelig affære uden supermange store chancer. Danmark savnede offensiv power i de første 20 minutter, og det skulle forfølge de rød-hvide i resten af kampen. Heller ikke powerplayspillet fungerede i dag - for tredje kamp på stribe.

Norge bragte sig foran 1-0, da vi nærmede os halvvejsmærket i kampen. Det var ung og gammel stjerne, personificeret i Mats Zuccarello og målscorer Michael Brandsegg-Nygaard, der skabte den norske føring.

Kampbilledet havde måske set anderledes ud, hvis ikke Nick Olesen havde brændt en friløber tidligt i perioden, men faktum var også, at 17-7 i skudstatistikken i norsk favør fortalte om, at nabolandet var bedst i de midterste 20 minutter.

Danmark havde et stolpeskud ved Patrick Russell i tredje periode, men nærmere kom de rød-hvide ikke. I store dele af de sidste 20 minutter havde Norge ganske fin kontrol over kampen, og Danmark fandt ikke lejlighed til at få Frederik Dichow tidligere end 20 sekunder før tid.

Til sidst scorede Eirik Salsten i tomt bur og Norge scorede den første sejr ved dette VM.

Danmark træder op igen i Prag i morgen klokken 16:20 mod værterne.

SÅ GÆLDER DET TJEKKERNE: Vanskelig opgave i vente William Bundgaard forlænger med Rødovre Mighty Bulls