Morten Poulsen førte an i den midtjyske offensive opvisning, og i Esbjerg noterede man flest navne i straffeboksen trods fem scoringer på en vaklende Mac Carruth.

Herning Blue Fox - Esbjerg Energy: 10-5 (4-1)(3-2)(3-1)

Det er ikke længere Olle og Tolle. Björkstrand eller Skriko. Alligevel er det tydeligt at historiens vingefang stadig formår at indkapsle Kvik Hockey Arena i et net af nostalgi. Udenfor tøffede Pekka Tirkkonen eftertænksomt rundt under hjemmeholdets opvarmning, mens der inde for murene herskede en stemning af noget uforløst.

En slags stilhed før stormen. I dette tilfælde en af dem fra vestkysten med drabelige vindstød, og en bastion parat til igen at modstå de nye kræfter, men også samme gamle kræfter, der engang hærgede Midtjylland tilbage i 90'erne.

Herning mod Esbjerg. Og vi skulle kun ni sekunder ind i den første semifinale før det første blod blev spildt på isen. Andreas Grundtvig med en høj stok på Patrick Madsen, og så var der powerplay til værterne.

Spillet var endnu ikke smurt i den midtjyske olie, men Blue Fox fik alligevel bragt sig på 1-0. Miska Humaloja stødte med baghånden til pasningen fra Brett Perlini, og så måtte Mathias Seldrup for første gang fiske pucken ud af nettet.

En regulær drømmestart for midtjyderne som kort efter også var tæt på at fordoble føringen. Andris Dzerins i høj fart og alene igennem, men Seldrup denne gang vaks med skulderen.

I den anden ende måtte også Mac Carruth igennem sin første test. Han sendte formentligt en taknemmelig tanke til Jonathan Racine der forhindrede en ellers blank Casey Gilling i at finde vej til kamprapporten.

Gilling var igen tæt på få minutter senere og Mathias From bød sig også til med et af sine klassiske fremstød op langs den ene side.

Herning var dog generelt en smule hurtigere i tanke og handling, og derfor kunne de også bringe sig på 2-0 inden der var gået 10 minutter. Gordon Ballhorn fandt let en helt fri Morten Poulsen, og kaptajnen klappede nådeløst pucken i kassen.

Reduceringen faldt ganske alligevel ganske kort efter. Mac Carruth har vist svagheder i dette års slutspil, og amerikaneren så heller ikke for god ud ved dette mål. Søren Nielsens afslutning fra blå linje sad ellers lige i skinnerne, men returen endte perfekt for Rasmus Bjerrum, der hjalp pucken det sidste stykke over stregen.

Nyt powerplay og ny scoring til Blue Fox. Mathias Bau spillede på afslutningen fra hans sædvanlige position i zonen, men sendte i stedet en sylekskarp pasning på bladet af Poulsen der let dirigerede pucken i mål til 3-1.

Will Merchant sendte kort efter pucken over glasset, mens Jeff King brokkede sig til en udvisning oveni. Fem mod tre og 22 sekunder senere havde Phil Marinaccio smadret pucken op i det korte hjørne.

Pausen faldt derfor belejligt for vestjyderne der havde rigeligt at snakke om, mens Blue Fox syntes forløste i både spil og sind efter avancementet fra kvartfinalen.

Midtjysk målshow

Der var dog en portion malurt i bægeret for Herning da Lukas Bang ikke skøjtede med holdkammeraterne ud til anden periode. Han har tidligere på sæsonen brækket hånden og var nu altså igen på skadeslisten.

Det vaklende spil fra Mac Carruth fortsatte imidlertid, og denne gang stod han bag sæsonens måske største drop. En blød puck trillede langsomt ned mod keeperen der gik så skævt til pucken at han selv skubbede den i mål. Philip Larsen blev noteret for målet.

Han kunne se sine holdkammerater få muligheden for at rette op på skaden da vestjyderne ragede endnu en udvisning til sig, og endnu engang kostede det for Energy. Tristan Pomerleau smed sit velkendte håndledsskud mod mål, og Morten Poulsen sikrede sig sit hattrick med en flot styring.

Knap var pucken smidt før halstørklæderne igen måtte luftes på Kvik Hockey Arena. Phil Marrinacio ville naturligvis også deltage i festlighederne og han fik med besvær lirket pucken ind under Seldrup til 6-2.

Netop Seldrup blev på isen på trods af at have indkasseret seks mål, og han måtte snart fiske pucken ud af nettet endnu engang. Morten Poulsen var igen på færde og rundede køligt keeperen inden sin fjerde scoring denne aften.

Esbjerg kunne slet ikke matche farten fra de midtjyske værter, og kunne sagtens have stået med et rundt nul ud for antal mål. De fik dog deres første chance i powerplay godt midtvejs i kampen, og den forstod også vestjyderne at udnytte. Grayson Downing med den frække pasning og Casey Gilling sendte pucken i det vidtåbne mål.

De vilde cifre 7-3 havde de færreste vel troet muligt efter en halv kamp, hvis da det ikke havde været for lignende scener i Aalborg for et par uger siden.

Perioden bød ikke på flere scoringer, men midt i festlighederne sporede man alligevel nervøse miner i Herning. Også Miska Humaloja måtte således opgive at spille kampen til ende.

Vestjysk nedslagtning

Christian Elmose var ny mand i Esbjerg-målet i tredje periode, og han måtte være skarp for at forhindre Poulsen i at lave sit femte mål i kampen. Stærk første aktion på styringen fra kampens suverænt bedste spiller.

Han kunne dog ikke forhindre midtjyderne i at forsætte nedslagtningen, og Mathias Bau tegnede sig Hernings 8. scoring denne aften.

Aftenens flotteste scoring faldt kort efter, og det var fra en rutineret herre med friske moves. Trækket mellem egne ben er velkendt fra NHL-stjernerne, men denne aften var både trækket og baghånden i krydset signeret Mads Christensen.

Endnu en reducering fra Esbjerg var lige om hjørnet og Mac Carruth ømmede sig kraftigt efter scoringen fra Downing.

Tredje periode bød også på tredje skade for Blue Fox. Denne gang var det Kevin Tansey. Philip Schultz modtog en game-misconduct for forséelsen.

Jeff King fulgte trop og så benyttede Mathias From lejligheden til at sætte sin første scoring i åbent spil i dette års slutspil. Resten af kampen skulle for begge holds vedkommende overstås, men det stod fast at slutspillet havde fået sit andet vanvittige resultat denne aften.

Esbjerg nåede at reducere til slutresultat 10-5 inden kamp to på fredag i Esbjerg. Kampens sidste målscorer var Andreas Grundtvig.

Vild åbning på semifinalerne.

SØNDERBYS ANALYSE: Aalborgs overflødighedshorn mod Herlevs himmelstormere Rungsted Ishockey A/S udvider ejerkredsen