De forsvarende sølvvindere vandt over et svækket SønderjyskE-mand i en fyldt Bitcoin Arena

Rungsted-SønderjyskE 5-2 (0-0,3-1,2-1)

Rungsted var i den grad presset på selvtillid inden fredagens kamp mod Sønderjyske, der omvendt var presset på personel med flere profiler fraværende.

Ingen af delene var til at få øje på i første periode. Den var yderst medrivende og efter en god Rungsted-start, var det gæsterne der overtog mere og mere efterhånden som perioden kom frem. Spillet bølgede fint, der var bid i nærkampene, men det forblev målløst efter 20 minutter. Det var der én grund til, og han hed David Grubak.

En ikke mindre end excellent redning på en fri afslutning fra Valdemar Ahlberg var højdepunktet i perioden. To mand kom ned mod Grubak, og til allersidst fik Rungstedkeeperen kastet sig på tværs og afværget med klingen på skøjten.

Sønderjyske kom i front efter små fem minutter i 2. periode. Charlie Combs var først over en løs puck, og så blev ondt værre for Rungsted, der havde tabt 12 kampe i træk inden opgøret mod Sønderjyske.

Hjemmeholdet vendte kampen på seks gyldne minutter midtvejs i 2. periode. Et mål i powerplay at Matias Persson var startskuddet, og David Madsen, der var back i opgøret, kronede en flot indsats med to scoringer. Først på en fri afslutning over skulderen på Nicolaj Henriksen, og sidenhen flot eksekvering på en pasning fra Gustav Green, i en situation hvor Rungsted var i undertal.

Der kom mere og mere kog i temperamenterne, og det klædte egentligt opgøret, der havde de fleste ingredienser til en god hockeykamp for den neutrale tilskuer.

I 3. periode var Sønderjyske pisket frem, og tilspillede sig også flere gode muligheder. Det var dog hjemmeholdet, der igen slog til i powerplay. Rasmus Andersson, der ved Perssons scoring havde valgt pasningen, valgte denne gang sin egen afslutning og øgede til 4-1.

Gæsterne fik bragt spændingen tilbage med 1:20 tilbage, da Alex Lavoie stod fri på bagerste stang, og for en stund pustede til gløderne i forhold til endnu et sønderjysk comeback.

Jacob Gammelgaard fik en puck i ansigtet og måtte udgå i en hektisk slutfase, men 13. gang skulle blive lykkens gang for Rungsted. James Livingston kronede sin hjemmebanedebut med en scoring i det tomme mål, og så kunne Rungsted løfte stavene og sammen med flertallet af en udsolgt Bitcoin Arena nyde sejrens sødme og en 5-2 sejr over Sønderjyske

Rødovre spolerede Herlevs fredagsfest Pirates vandt fredeligt nordjysk lokalopgør