Martin Højbjerg blev den store helt for Aalborg, da han med tre mål og en assist kunne kalde sig matchvinder, i et lokalopgør der spillemæssigt først kom op at ringe i tredje periode.

Aalborg Pirates – Frederikshavn White Hawks 6-2 (0-1,1-0,5-1)

Et stort set fredeligt lokalopgør i Nordjylland blev vundet af hjemmeholdet, der med to scoringer på 34 sekunder i tredje periode, lagde vejen til sejren. Gæsterne slap aldrig taget, og leverede en fornem indsats, mod et Pirates mandskab der var den tand skarpere, og som ventet havde pucken mest.

Den normalt så store tænding der plejer at være omkring de nordjyske lokalopgør, måtte vi se i vejviseren efter i starten af kampen. Stemningen på tribunerne var heller ikke som normalt blandt de 4716 tilskuere, og spillet på isen var måske heller ikke af den kvalitet vi plejer se, når de to hold krydser klinger.

Men langsomt kom vi da så småt i gang med chancerne, selvom de var fåtallige i første periode. Trevor Gooch havde den første, men en styring røg over mål. Kort efter var han på spil igen, men heller ikke her havde han heldet med sig.

For White Hawks var det især kontraspillet der blev satset på, og her virkede man også farlige. Især Christopher Frederiksen og Aleksi Halme havde fart i skøjterne, og svenske Trkulja blev foræret en friløber af Aalborg defensiven. Svenskeren blev dog generet så meget, at hans afslutning ikke blev til alverden, og ikke voldte George Sørensen problemer.

Lasse Bo Knudsen måtte tage ulovlige metoder i brug for at stoppe White Hawks nyerhvervelse Jacob Böll. Høgenes powerplay blev aldrig rigtig farligt, og piraterne havde ikke de store problemer med at neutralisere det.

Puckbesiddelsen var klart i overtal til Pirates, men de kom slet ikke ind der hvor det er farligt, og når det brændte en smule på, var Galansky sikkerheden selv.

Med tre minutter tilbage af perioden var Halme på spil. Lumsk afslutning, som tog stolpen. Høgene beholdt pucken og lagde tryk på, og pucken blev spillet ind foran mål. Tobias Ladehoff forsøgte i bedste fodboldstil at sparke pucken væk, men det blev en skævert, og så endte den hos Trkulja, der resolut udplacerede George Sørensen, og bagte gæsterne i spidsen.

Perioden sluttede med en Thomas Søndergaard udvisning, og Aalborg Pirates i powerplay som de tog med sig ind i anden periode. Den fik de ikke noget ud af, men de fik lagt sig fuldstændig fast i gæsternes zone efterfølgende, så det var svært for høgene at komme ud og få lidt kontrol med pucken.

Efter fire minutter tog Christopher Frederiksen en udvisning, og så var der igen trængsel foran White Hawks målet. Masser af afslutninger fra piraterne, og en stor chance til Rollin Carlsson. Svenskeren fik slet ikke ordentlig træf på pucken, og skød langt over og forbi.

Men der var muligheder nok til Aalborg Pirates, der virkelig kom ud med en helt anden energi end de havde vist de første 20 minutter. Martin Højbjerg havde en kæmpe chance som Galansky tog sig af, og man fornemmede at der var en udligning under opsejling.

Paradoksalt nok kom Pirates udligningen i høgenes bedste periode i de midterste tyve minutter. Her kom man frem til sporadiske chancer, men så slog de røde kontra. Lidt frem og tilbage, og så stod Nikolaj Carstensen fri ved bagerste stolpe, og så var der udlignet i Sparekassen Danmark Isarena.

Det var en periode fuldstændig på Aalborg Pirates præmisser, og man kunne groft sige, at det ikke var nødvendigt at køre is i mere end den ene ende efter anden periode. Selv ikke et powerplay til vendelboerne med seks minutter igen, gav det store spil foran George Sørensen.

Man må give White Hawks, at det de ikke præsterede offensivt, præsterede de defensivt. Der blev kriget til den store guldmedalje, og det var en fornøjelse at se, hvordan man hele tiden kæmpede for den næste puck. Det var svært, og flere gange mod slutningen måtte de slå pucken til icing, og kæmpe med lungerne for at holde sig oprejst.

Tredje periode åbnede meget frem og tilbage. Chancer i begge ender, og faktisk særdeles underholdende som kampen skred frem. Med 13 minutter igen var det hjemmeholdets fans til at juble, da der blev scoret til 2-1.

Mange troede Galansky havde blokeret pucken, men på en eller anden måde kom skiven over stregen bag tjekken. Det var Martin Højbjerg der fik prikket pucken ind til Pirates føring.

Og nu lugtede Pirates blod, og det gav yderligere pote 34 sekunder senere, da der var forvirring omkring hvor pucken var. Pludselig lå den ved bagerste stolpe, og der stod Jeppe Jul Korsgaard klar til at hugge til pucken, så en liggende Galansky blot kunne se til.

Hvis man troede at de to Aalborg scoringer var med til at punktere kampen, tog man fejl. White Hawks var på ingen måde stækket endnu, og med godt 10 minutter tilbage kunne Trkulja med sin anden scoring reducere til 3-2. Han var assisteret af Thomas Søndergaard, der igen i aften spillede en flot kamp for vendelboerne.

Det var nær blevet 3-3 med små syv minutter igen, da den tidligere Pirates spiller Jacob Møller Jensen kom fri mod George Sørensen. Rutinen var nok til forskel, for Sørensen tog sig af situationen. Og typisk som bundhold, så bliver det straffet i den anden ende. Blot 30 sekunder senere gjorde drengene fra Nordens Paris det til 4-2, da Martin Højbjerg krydrede en stærk indsats med sin anden scoring. Han klappede sikkert pucken ind bag Galansky, og så lignede det for alvor tre point til topholdet.

Det fik de også, og ser frem mod en kommende kvartfinale mod måske Frederikshavn. Det er det hele Nordjylland drømmer om for tiden, og vi må vente et par uger med at se om den drøm går i opfyldelse.

Det blev til to Pirates scoringer til allersidst. Først Martin Højbjerg med sin tredje scoring i tomt bud, og kort efter blev det 6-2, da Rollin Carlsson stod klar og klappede pucken ind bag Galansky til slutresultatet

13. gang var lykkens gang for Rungsted JULIAN JAKOBSEN FORLÆNGNING PÅ ISEN: Snupper tre sæsoner mere i Aalborg