I Esbjerg glemmer de aldrig den vilde 3-2-sejr over AaB i syvende finalekamp

Det er lige før 6. april skal ophøjes til vestjysk helligdag. I hvert fald for ishockeyfans. Det var den dag, hvor mesterskabet kom tilbage til Esbjerg på fuldstændig vanvittig vis. Dengang da Esbjerg vendte 0-2 til en 3-2-sejr i overtid, hvor Petter Bart Hansen endte som matchvinder. 

AaB førte 2-0 til 80 sekunder før tid, for blot at spilde føringen og tabe i overtid. Aalborg-drengene var fire sekunder fra at vinde guld, da Andreas Andreasen fyrede et skud af, der prellede af på Lubos Pisars benskinne, røg ud til tjekkiske Martin Rousek, der iskoldt lagde pucken ind til 2-2.

I sekunderne forinden havde Bo Nordby forsøgt at køre tiden ud ved at holde pucken inde langs banden, men han blev skubbet væk og kort efter skete katastrofen. Hele Aalborg græd den aften.

– Der går så mange historier om den syvende kamp. Hvis man fylder hallen op i Esbjerg, er der vel plads til 4500, men historierne går på, at der var 6000 inde den aften. Så var der alle anekdoterne om folk, der havde givet op og endte med at se afgørelsen hjemme fra tv-skærmen. Og dem, der kom løbende tilbage ude fra parkeringspladsen, da de pludselig opdagede, at vi var kommet igen, sagde Andreas Andreasen for en håndfuld år siden til Ishockeymagasinet Faceoff.

– Vi havde vundet i syv kampe over Rungsted i kvartfinalen, og overvundet dem, selv om folk synes, det var et tosset kvartfinalevalg. Så vandt vi i syv kampe over Odense i semifinalen. Det var helt vanvittigt, at vi vendte den syvende finalekamp fra 0-2 til 3-2, for det var AaB’s kamp. Det indrømmer jeg gerne. Vi var dødtrætte og pludselig vandt vi momentum. Det var ligesom en film, der løb forbi, og der gik nogle dage, før det overhovedet var gået op for os, at vi var blevet mestre. Det glemmer jeg aldrig, sagde Andreas Andreasen.

Selvfølgelig fejrer han dagen i dag med et lille drilsk opslag på sin Facebook-side. Det er jo "esbjergensisk helligdag".


DIF-direktør: Sporten er hårdt ramt TØMMER BØDEKASSEN: Også Rungsted-spillerne smider penge til støtte