Galansky var dagens mand i skysovs, da Pelle Hånbergs tropper tog sejren og tre point i Aalborg

Aalborg Pirates – Frederikshavn White Hawks 1-2 (1-0,0-1,0-1)

Det nordjyske lokalslag fik en overrskende vinder, da Frederikshavn tog alle tre point med hjem. På en scoring af svenske Trkulja med små fem minutter tilbage af opgøret, sendte han de 500 medrejsende fans fra Vendsyssel i ekstase.

Det var om nogen Galansky, der efter kampen blev hyldet af de medrejsende fans, og det forstod man, for tjekken stod som et levende plankeværk, og var grundstenen til sejren og de tre point, som høgene tog med hjem i bussen. Mon ikke tjekken giver en lille en på vej hjem i bussen. I dag kunne han fejre sin 30 års fødselsdag, og den kunne nok ikke blive fejret meget bedre.

Det var ikke uventet hjemmeholdet der havde pucken mest i indledningen, og de pressede på fra første sekund. De ville ud og fortsætte den fest som publikum havde haft, siden Kato spillede koncert i hallen ved siden af, hvor der var stuvende fyldt. Tadeas Galansky havde nok at se til for høgene, og havde flere store redninger, hvor man nærmest havde set pucken i kassen. Tjekken var nøglen for gæsterne, hvis der skulle noget med hjem fra Nordens Paris.

”Ikke tage for mange udvisninger” sagde Rasmus Søndergaard til White Hawks TV umiddelbart før kampen. Men to dumme udvisninger godt midtvejs, førte til aftenens første scoring. Først røg Daniel Trkulja ud sammen med hjemmeholdets Anders Koch, så man spillede fire mod fire.

Her klokkede Jesper Dahlroth i den, så Galansky måtte fælde en Aalborg spiller, hvilket gav overtal til piraterne. Det gav dem igen momentum i spillet, flere muligheder foran mål, og i samme sekund gæsterne blev fuldtallige, var der kasse. Victor Rollin Carlsson hamrede bogstaveligtalt pucken helt op under overliggeren, og sendte hovedparten af de 5000 tilskuere i ekstase.

White Hawks fik et powerplay mod slutningen af perioden, men bortset fra en styring fra Jesper Jensen, blev George Sørensen ikke for alvor testet i den situation, hvilket gjorde, at man måtte nøjes med den ene scoring efter 20 intense minutter i det nordjyske nytårsbrag.

Thomas Spelling havde en kæmpe chance i første minut af anden periode, da han blev spillet fri ved bagerste stolpe. Galansky i en vild redning med benskinnen, da han hurtigt fik sig sideforflyttet. Kort efter røg Suistio i straffeboksen, og så skulle tjekken igen på overarbejde. Ladehoff med en god afslutning, som Galansky var over. Høgene skulle være glade for deres ankermand i aften.

Da White Hawks igen var fuldtallige, fik de lidt fat i Pirates zonen. Christopher Frederiksen havde et forsøg der gik forbi mål, og Jesper Dahlroth forsøgte sig også, uden det kastede scoringer af sig.

Det var Aalborg på det meste, hvilket skudstatistikken midtvejs i kampen også sagde. 19-4 til piraterne. Men skudstatistik er en ting, måltavlen er noget andet. Og 15 sekunder efter vi havde rundet midtvejsmærket, så kunne gæsterne på skud nummer fem, udligne til 1-1. Det var Sebastian Brinkman, der fejrede sin nye kontrakt med høgene, da han bankede pucken ind bag en prisgivet George Sørensen.

Herefter var det faktisk frederikshavnerne der havde momentum. Flere ganske gode muligheder, hvor Thomas Søndergaard fra tæt hold var tæt på at bringe gæsterne foran. Ikke længe efter fik hjemmeholdet to udvisninger kort tid efter hinanden, og for alvor mulighed for høgene til at vende kampen på hovedet. Christopher Frederiksen havde en gigant chance, og Bumagin styring ramte stolpen for vendelboerne, der for alvor havde fået smag for den offensive del af spillet.

Det var ganske god underholdning de to hold gav et fuldsat Sparekassen Danmark Isarena, i det lokalopgør nordjyderne ynder at kalde det største i Danmark. Om de er enige i Herning, Vojens, Rødovre og andre steder i landet skal være usagt, men det er i hvert fald altid en fornøjelse at være på arbejde som skribent på aftener som disse.

White Hawks åbnede tredje periode med et par halve chancer. Både Daniel Madsen og Bumagin fik skudchancer fra slottet, men skarpheden var ikke med dem i de situationer. Bumagin var også impliceret i den næste chance til gæsterne, da han sammen med Jesper Jensen var igennem. Tværpasningen manglede dog lige det sidste, og chancen løb ud i sandet.

Hjemmeholdet fik chancen i powerplay, men her var spillet for langsomt, og gæsternes boks stod særdeles glimrende foran Galansky.

Med godt fem minutter igen reddede Galansky en friløber, og få sekunder efter var der scoring i den anden ende. Trkulja og Bumagin kom fri, og svenskeren fik sendt skiven i netmaskerne, efter George Sørensen i første omgang havde afværget.

Der var virkelig åbnet op nu i lokalslaget, og blot 27 sekunder senere udlignede Aalborg Pirates til 2-2. Det var i hvert fald hvad man troede, men Pelle Hånberg tog en Challenge, og den viste, at der var offside. Derfor stadig føring til White Hawks.

Nervepirrende minutter de 5000 tilskuere blev vidne til, og med 1:40 igen, tog Garth Murray Time Out og tog George Sørensen ud i en sidste satsning.

Den lykkedes ikke, og så tog Frederikshavn hjem med alle tre point i det første nytårslag. I morgen er der returkamp i Nordjyske Bank Arena.