Petter Hanssons erstatning er fundet i det midtjyske

Herning Blue Fox har de seneste måneder kæmpet med skader i truppen. Men ret tidligt på sæsonen stod det allerede klart, at blårævenes svenske forsvarsspiller Petter Hansson ikke kom til at spille mere. Hvor de andre skadede spillere formentligt, står klar til comeback inden længe, så har den sportslige ledelse måttet lede med lys og lygte efter Hanssons erstatning

Det skriver Blue Fox i en pressemeddelelse, hvor den nye mand Gordon Ballhorn præsenteres således: 

Den spiller har man nu endelig fundet, dog ikke med svensk pas, men for Blue Fox’ vedkommende med et lidt mere velkendt nordamerikansk pas. Således står den 25-årige canadiske forsvarsspiller Gordon Ballhorn nemlig klar, til at styrke Blue Fox defensiven i den yndede svenskers ærgerlige fravær.

Gordon Ballhorn beskrives som en moderne tovejs back, som både sætter en ære i det defensive spil, men som også kan bidrage i den offensive zone, når mulighederne byder sig. Gordon Ballhorn kommer til at spille med nummer 4 på ryggen for Herning Blue Fox.

De første kampe i indeværende sæson har han spillet for Presov i Slovakiet, hvor han nåede 10 kampe og fire point. 

I de seneste sæsoner har han i øvrigt været en markant spiller i Usports (Den canadiske universitetsliga). I 2021 blev han udtaget til det canadiske landshold, som skulle deltage i de olympiske lege for Universitetshold, og derudover har han været udvalgt til diverse Allstar hold for ligaen, alt imens han har færdiggjort en 4-årig økonomisk uddannelse på University of Saskatchewan.

I sidste sæson blev University of Saskatchewan desuden trænet af den legendariske canadiske træner, Mike Babcock, som har vundet både verdensmesterskabet og 2 gange Olympisk guld, som cheftræner for det canadiske landshold. Derudover vandt han også Stanley Cup med Detroit Red Wings i sæsonen 2007-2008.

Daniel Nyegaard fra Blue Fox fortæller følgende om den nordamerikanske erstatning. "Vi har haft gang i en længere proces, hvor vi skulle finde en erstatning for Petter Hansson. Det har været en vanskelig opgave, men vi er glade for at vi nu kan tilknytte Gordon Ballhorn til vores spillertrup for resten af sæsonen."

 "Når vi skal rekruttere spillere, så har vi naturligvis adgang til diverse datamodeller, som både fortæller os om spillerens performance, men som også fortæller os om, hvilke spillere vi skal kigge efter. Derefter er det bare at køre på med videomateriale og vores netværk, hvorfra vi kan trække informationer om mennesket bag ishockeyspilleren. På det plan passer Gordon Ballhorn rigtigt godt til vores værdier i Herning Blue Fox", fortæller Daniel Nyegaard om den lidt mere analytiske tilgang til scoutingen.

Hovedpersonen selv glæder sig også umådeligt meget til at få sat de første skøjtetag i den danske Metal Liga. "Jeg har hørt rigtigt mange gode ting om Danmark og Herning, som jeg glæder mig til at opleve sammen med min kæreste Karlee. Efter et kort ophold i Slovakiet søgte jeg først og fremmest en klub, hvor jeg kunne komme til at spille med i kampen om at vinde titler - ligesom jeg gjorde i hele min universitetstid, og den ambition ved jeg de deler hos Herning Blue Fox. Man kan forvente jeg kommer til at arbejde hårdt for holdet, og jeg vil gøre mit yderste, for at vi kan opnå succes i både Final4 og i Metal Ligaen", fortæller Blue Fox’ nyerhvervelse.

Signingen er desuden blevet mulig, efter at Petter Hansson er skrevet ud af holdkortet, således at både hensyn til lønloft og liga aftalen om antal udlændinge er respekteret. Processen med Gordons arbejds- opholdstilladelse er sat på skinner, og med lidt god vilje så håber vi, at de midtjyske fans snart kan se ham på is sammen med resten af holdet.


30-års fødselaren stod som et levende plankeværk, White Hawks sejrede OPTAKT: Herlev Eagles-Rungsted Seier Capital