Herning er stadig med i kampen om billetterne til Final 4. Denne aften vandt hjemmeholdet en ægte arbejdssejr over Rungsted på 4-0 hvor Mathias From og Jesper Thörnberg atter gik forrest.

Herning Blue Fox - Rungsted Seier Capital: 4-0 (2-0, 1-0, 1-0)

Det var et muligt vendepunkt for sæsonen i fredagens kamp i Esbjerg udtalte Herning-kaptajn Morten Poulsen. Denne tirsdag aften skulle vise, om det var tilfældet.

Blue Fox fik også den ønskede start på opgøret, da man scorede på den første chance man fik. Mathias From i vanlig ekstrem fart med skuddet på skinnen, og Brett Thompson sendte let returen i nettet. Der var spillet 50 sekunder af kampen.

Flere fine muligheder fulgtetil hjemmeholdet efter målet, hvor både Lukas Bang og Santeri Suistio måtte kapitulere over for Oskar Östlund.

Rungsted kom efter fem minutter uhyre tæt på en udligning da Dawson Davidson fandt Filip Karlsson inde foran målet, men svenskerens afslutning blev fornemt afværget af Mac Carruth.

Herning fik fornøjelsen af kampens første powerplay. Hjemmeholdet fik dog ikke det store ud af det og langsomt begyndte Rungsted for alvor at melde sig ind i opgøret.

Et eksplosivt antrit fra Andreas Nielsson gav kampens næste store chance, men han overplacerede sin afslutning da han ellers var sluppet fri fra midtjydernes defensiv.

Mathias Bau og Martin Eskildsen er to store drenge, men de var tæt på at spille sig igennem til en åben målchance. Pasningen fra Bau tog dog skøjten på Eskildsen inden den strøg forbi målet.

I stedet kom scoringen til 2-0 fra en mere vant kant. Jesper Thörnberg viste sin målnæse da han fra en spids vinkel satte pucken helt op i krogen, og From leverede igen assisten.

Solidt defensivt arbejde

Rungsted åbnede anden periode med en stor chance og igen til Filip Karlsson. Han trak afslutningen en smule og var uheldig med at se skuddet prelle af på stolpen.

Brett Thompson havde i den anden ende bud efter sin anden scoring i kampen, men Östlund lukkede hullet mellem benene i tide.

Rungsted kunne lidt senere forsøge sig i deres første powerplay efter kampens blot anden udvisning. Endnu en udvisning gav gæsterne 38 sekunder i fem mod tre, men Asperup og Co fik aldrig for alvor testet Carruth.

Gæsterne stod dog for de fleste offensive indslag i denne periode, men måtte også sande at Blue Fox-spillerne spillede klogt i egen zone og kom i vejen for meget.

Det var da derfor også taget lidt ud af det blå da Herning øgede til 3-0. Lukas Bang tog den direkte vej ind mod målet, og fra en spids vinkel kunne Frederik Brændgaard slå returen ind med baghånden.

Endnu en udvisning til midtjyderne kunne være nøglen for Rungsted til at komme tilbage i kampen, men gæsterne kæmpede fortsat med at finde den skarphed som ellers er kendetegnende for dem.

Dermed lykkedes gæsterne heller ikke med at åbne målscoringen i denne periode, og skulle altså endnu længere frem over isen i tredje periode.

Bau afsluttede

Herning fortsatte det hårde arbejde i tredje periode og man havde vældig godt styr på den ellers ganske potente offensiv hos gæsteterne.

Og som det lå i game-planen fik man også chancerne på omstillinger hvor Jesper Thörnberg eksempelvis var tæt på at sende pucken i mål. Svenskeren lagde den aften for med et arbejdsraseri som var holdets kaptajn værdig og var et godt billede på værternes indsats denne aften.

Det var formenligt lige så svært for Mark Pederson som for undertegnede at se, hvor scoringen skulle komme fra, og det lugtede af at der skulle en tilfældighed til før Carruth og Herning lod sig passere.

En udvisning til Morten Jensen stod med garanti ikke højt på ønskesedlen, men det gav altså Herning muligheden for at lukke opgøret definitivt.

Blue Fox blev dog aldrig farlige, men kunne glæde sig over at gæsterne tog sig en udvisning umiddelbart efter man blev fuldtallig.

Mathias Bau fik æren af at sætte kampens sidste scoring da gæsterne trak keeperen til sidst, og dermed vandt Herning en fortjent sejr på 4-0.

CHL: Aalborg får besøg af Krogsgaard og co. Fremtiden i Rødovre: Mere åbenhed og fanmøde på vej