Nordjyderne er med tilbage i kampen om førstepladsen

Aalborg Pirates-Rungsted Seier Capital 6-3 (0-2,2-0,4-1) Aalborg Pirates fik sin anden sejr på tre dage over Rungsted Seier Capitals i en underholdende topkamp. Rungsted kom bedst fra start, og var også foran med to mål efter første periode, men Aalborg fik kæmpede sig tilbage, og tog alle tre point.

Det var en hektisk start, hvor Aalborg startede bedst, og skabte flere kontrachancer, men uden de fik afslutninger på mål. I stedet var det Rungsted, som bragte sig foran efter halvandet minut, da Bertram Jelert udnyttede en fejl i Aalborgs opdækning. En perfekt aflevering fra Alex Wideman til Jelert, som havde fundet et område bag Aalborgs backer. Med oceaner af plads kunne han elegant smide en afslutning op i nettaget bag George Sørensen.

Aalborg forsøgte at komme tilbage i kampen, og skabte et fysisk overtag med mange hårde tacklinger. Chancerne udblev, og i stedet var det Rungsted som var utrolig effektive i deres første powerplay. Efter få sekunders overtal modtog Marcus Olsson pucken foran mål, og fik afsluttet. George Sørensen fik benskinnen på afslutningen, men returen endte hos Rasmus Andersson, som let kunne score til 2-0.

Scoringen rystede Aalborg voldsomt, og Rungsted skabte efterfølgende en masse chancer, hvor det kun var George Sørensen, som stod i vejen for en potentielt tidlig afgørelse af dagens topkamp. Trods de store chancer fik Aalborg afværget det værste stormvejr efter scoringen, og klarede sig igennem til pause.

Nordjysk udligning med få sekunder igen

Udeholdet var utrolig tæt på den perfekte start på anden periode, da Rungsteds kaptajn Marcus Olsson fik en friløber, som George Sørensen dog fik reddet. Mens det kunne være blevet startskuddet til et stort Rungsted pres, så endte det i stedet med at Aalborg satte sig på kampen, og skabte store chancer. Først var Jonathan Brinkman tæt på, og sekunder senere ramte Cody Donaghey overliggeren.

Aalborgs pres blev belønnet efter godt 32 minutter, da Kirill Kabanov fik holdt pucken i zonen, hvorefter Jeppe Jul Korsgaard fik sendt en skarp aflevering over til Carl Neill, og fra slottet sendte backen et hårdt håndledskud op i det ene målhjørne.

Aalborg forsatte, men chancerne udeblev nok engang, og så var det igen Rungsted som var tæt på at straffe den nordjyske ineffektivitet. I en kontra fik Frederik Bjerrum sendt et yderst kvalificerede skud afsted, men George Sørensen leverede en refleksredning.

Med blot 20 sekunder igen af anden periode fik Aalborg Pirates udlignede. Aalborg vandt en faceoff, og et hurtigt slagskud fra Josh MacDonald skabte en retur, som Pierre-Olivier Morin kunne prikke ind imellem benene på Cristopher Nihlstorp til 2-2.

Stærk Nordjysk Tredje Periode

Aalborg kom bedst ud til tredje periode, og modsat de første to perioder fik hjemmeholdet skabt flere store chancer. Først da Thomas Spelling sendte pucken snært forbi den ene stolpe, og senere da Ben Duffy var tæt på at sende en retur over stregen, men Nihlstorp kom flot på tværs.

Aalborg fik sin første føring i kampen, da et fænomenalt pres fra Ben Duffy, Jeppe Jul Korsgaard og Kirill Kabanov skabte en spilvending i offensiv zone, hvilket gav Martin Lefebvre plads til at trække ind i banen med pucken. Med et perfekt skud fik Aalborgbacken sendt pucken ind bag Nihlstorp.

Føringen blev også fordoblet kort efter, i en situation hvor heldet og tilfældighederne var med det nordjyske hjemmehold. MacDonald vandt pucken ved banden og Canadieren forsøgte herefter at sende pucken rundt i banden. Undervejs ramte den en Rungsted-back og hoppede ud i midten, hvor Morin resolut hamrede pucken op i det fjerneste hjørne.

Rungsted forsøgte at komme tilbage i kampen, men bedst som de skulle få lagt det sidste store pres, fik Aalborg scoret til 5-2. En puck blev sendt på mål, og den hoppede og dansede omkring Nihlstorps mål. Den første til at få staven på den løse puck var Mikkel Højbjerg, som let kunne vippede pucken ind over Nihlstorp benskinne til en tremålsføring med blot fem minutter igen.

De fleste troede formentlig at kampen havde fundet sin afslutning, men gæsterne ville det anderledes. Mattias Persson kom igennem alene, og fik fremragende sat pucken op i det nærmeste målhjørne til fornyet spænding i opgøret.

Den spænding forsvandt hurtigt, da Rungsted forsøgte sig med seks markspillere. Josh MacDonald arbejdede sig til pucken og sendte den over til Thomas Spelling som let kunne sende pucken ind til slutresultatet 6-3. En stor sejr for hjemmeholdet, som med Esbjergs nederlag i Herlev, er helt med i kampen om førstepladsen, hvor de kun er halvandet point fra Rungsted på førstepladsen.

Bumagin måtte udgå efter voldsomt vrid i knæet: Scannes i morgen Sønderjysk straffeslagssejr i returen mod Frederikshavn