William Boysen blev matchvinder i straffeslag for hjemmeholdet

SønderjyskE-Frederikshavn White Hawks 3-2 (0-0,2-1,0-1) 0-0,1-0 De få tilstedeværende i Frøs Arena søndag eftermiddag fik valuta for pengene. SønderjyskE og White Hawks leverede en match, der gik hele vejen. William Boysen blev matchvinder på straffeslag i en kamp hvor sønderjyderne startede bedst, men hvor gæsterne var spillemæssigt bedst i den sidste halvdel mod et godt fightende hjemmehold.

SønderjyskE var atter uden seks forwards. White Hawks heller ikke med fuldtallig trup, og man mistede desuden Bumagin i den absolutte slutfase af dagens opgør i Sønderjylland.

Det blev overordnet set chancefattige første tyve minutter.

Dog fik White Hawks en gigantisk chance efter fem minutters spil. En kæmpe hul i den sønderjyske defensiv efterlod Christopher Frederiksen helt alene på blå linie, uden en lyseblå trøje i miles omkreds.

Frederiksen fik sågar Jesper Jensen med sig og serverede pucken for ham, men pucken røg lidt på højkant og Jensen missede et næsten tomt mål.

SønderjyskE havde pucken mest og fik som perioden skrev frem minimeret antallet at fejl pasninger. Nytilkomne Salhany kunne midtvejs i perioden havde bragt hjemmeholdet i front, men Larsson var på plads. Det samme var han, da Matt Prapavessis fik en fin mulighed, mens Justin Shugg sad i straffeboksen.

Mod slutningen af perioden, fik gæsterne chancen i overtal. Mads Larsen havde bud efter føringsmålet, men Galbraith parerede med stokhandsken og således forblev det målløst før anden periode.

Hul på bylden

Begge hold kom ud med ganske fornuftig fart til anden periode. Og da Matt Salhany modtog en millimeterpræcis pasning havde han frit løb mod mål. Afslutningen klarede Larsson men Salhany blev også kraftigt generet af en jagtende White Hawks-back og korrekt dømt straffeslag. Her svigtede amerikaneren ikke. Han satte et håndledssvirp ind højt i målet til 1-0.

Spillet bølgede meget frem og tilbage og virkede til tider fortsat noget rodet. En chance til Piroutek var en lille advarsel til hjemmeholdet, om at gæsterne havde sigte på en udligning. Og den stod selvsamme Piroutek for efter godt syv minutter.

Et langt pres på sønderjyderne, kunne de ikke rigtigt komme ud af, og da Mathias Borring fik chancen, tog han lidt for nonchalant på det. Det udnyttede udeholdet på fornemste vis. En hurtig pasning ind foran mål, hvor Piroutek sikkert kvitterede.

Borring var kort efter tæt på at gøre skaden god igen, men Larsson med en fin redning. Overordnet set, var det dog nordjyderne, der nu sad på spillet. Stadig flere og flere huller i værternes defensiv, gav gæsterne gode muligheder, som da Justin Shugg røg afsted i en break away.

Forsøget på at sende pucken mellem benene på Galbraith mislykkedes imidlertid. Men generelt flød kombinationerne bedre og ikke mindst hurtigere hos udeholdet i denne del af matchen.

Flotte sekvenser med Nikolaj Krag og Christopher Frederiksen som kreatører, gav store chancer til Jesper Jensen og Kyle Hope, men Galbraith holdt gæsterne fra fadet. Det nærmede sig næste pause, da Mike Little skød på mål. Returen endte hos Martin Eskildsen, der fra siden af målet slog til den med baghånden, og minsandten om ikke gummiskiven gik ind via Larsson, 2-1.

Trods der kun manglede sytten sekunder at perioden, var White Hawks faktisk ganske tæt på endnu en udligning, men strøg forbi mål, og spillerne kunne stryge til pause.

Nordjysk offensiv, Bumagin skadet, Boysen matchvinder

Tredje periode var med gæsterne i offensiven. Beukeboom med en stor chance og kort efter Nikolaj Krag med næste bud på en udligning. En enkelt chance til Daniel Kønig, var hvad sønderjyderne bød ind med periodens første halvdel, ellers var det udeholdet, der satte dagsordenen på isen.

Derfor var det heller ikke ufortjent at udlignen kom. En forkølet afslutning fra Mads Larsen, der lignede at få lidt “hjælp” fra Yannick Vedels stav undervejs, snød Patrick Galbraith i målet, 2-2. Et powerplay til hjemmeholdet kastede en mulighed til Yannick Vedel af sig, men Larsson tog fra i nordjydernes mål.

White Hawks pressede på for at afgøre kampen i ordinær spilletid, men SønderjyskE krigede godt og fightede det bedste, de havde lært. Mod slutningen var der et sammenstød mellem Jesper Jensen og Anders Førster.

Sidstnævnte blev liggende på isen, og hjemmeholdets spillere mente, der burde være fulgt en udvisning med til Jesper Jensen, der i den nærmest mennesketomme tydeligt argumenterede for, at Anders Førster burde have kigget op. Ingen udvisning og Anders Førster og Jesper Jensen så ud til at være fine venner, da de talte sammen på isen efter kampen.

En intens match ikke afgjort efter tres minutter og man måtte ty til overtid. Her var det som om værterne fandt ny luft efter at have været i defensiven i store dele af tredje periode. En medrivende overtime gav store chancer på begge sider og man kan undres over, ingen af holdene formåede at udnytte de gigantiske scorings muligheder, der opstod til at afgøre kampen.

Kort før udløb af overtiden ramlede Daniel Kønig sammen med keeper Larsson og også Bumagin var involveret i situationen. Undertegnende så ikke situationen tilstrækkeligt tydeligt til at vurdere, hvad der skete, men Daniel Kønig røg ud i to minutter for interference. Bumagin så desværre ud til at blive slemt skadet i situation og måtte have hjælp til at komme fra isen. Tydelige smerter fra hvad der kunne ligne en knæskade. En hårdt slag for russeren og White Hawks.

17 sekunder i fire mod tre gav ikke nogen afgørelse, og så stod den på straffeslag. Her blev konkurrencens første fire forsøg alle brændt, men så blev det William Boysens tur, og efter en skudfinte, sænkede han skiven bag Larsson.

Så var det op til Nikolaj Krag om spændingen skulle forlænges, men da han tabte den direkte duel med Galbraith, kunne SønderjyskE juble over det ekstra bonus point og en manifestering af den øjeblikkelige femteplads.

6-3: Aalborg vendte og vandt topopgøret mod Rungsted Herlev fik has på Esbjerg i femte forsøg