Efter fire nederlag mod vestjyderne lykkedes det endelig for Eagles at slå Energy

Herlev Eagles-Esbjerg Energy 5-2 (2-2,1-0,2-0) Dagens duellanter, de lokale ørne og energidrengene fra Esbjerg i Spar Nord Bank Arena havde begge brug for pointene, der skulle spilles om. At Herlev skulle undvære en af ligaens absolutte topspillere Jesper Thörnberg var et stort minus for hjemmeholdet, men omvendt også muligheden for andre til at markere sig. Og det var hvad der skete - kollektivet tog over og bragte fortjent alle point til Herlev.

Allerede i første minut af opgøret mistede Herlev for en stund endnu en af deres svenske stjerner, da Alexander Edström trak en ti minutters straf for en hovedtackling.

Straks fuldtallige efter udvisningen på de to minutter, bragte Luis Blak Olsen hjemmeholdet i front da han let fik sendt pucken forbi Mads Søgaard i målet.

Er der noget Esbjerg er gode til er det overtalsspil, og da hjemmeholdet modtog straf for, for mange spillere på isen, takkede Craig Puffer herfor med en udligning, da han midt i slottet udplacerede Christian Elmose Christensen som i dag vogtede ørneburet.

Herlev lod sig dog ikke slå ud af scoringen til gæsterne, og Luis Blak Olsen fordoblede kort efter og med hans anden pind i opgøret.

En underholdende og afvekslende første periode lakkede mod enden da Esbjerg også fik deres anden scoring. Felix Scheel sørgede med en styring tæt under mål for, at stillingen igen blev lige. 2-2 efter 20 minutter.

Anden periode havde ikke samme nerve som åbningsperioden. Begge mandskaber stod solidt i kæderne, men en udvisning til Herlev åbnede lidt op, men Esbjerg formåede ikke at skabe de store muligheder i overtallet.

Efter fem minutters tid var der lidt tumult bag gæsternes mål efter et lille pres fra hjemmeholdet. Dommerne valgt den kloge løsning og kaldte til kaptajnsmøde med formaning om at opføre sig ordentligt.

Herlevs Ulrich Linnet var næste mand i straffeboksen halvvejs i perioden, men ej heller denne mulighed førte til bevægelse på scoreboardet.

Med fem minutters tid til anden pause var det tid til at spille fire mod fire. Lasse Mortensen Herlev, og Christian Wejse Esbjerg var oppe at toppes og måtte til afslapning i to minutter, medens holdkammeraterne intet skabte på banen.

Anden periode var domineret af gæsterne, men det afholdt ikke Herlev fra at bringe sig i front ved Joseph Jonsson, der eksekverede sikkert i slottet til 3-2, som også var stillingen efter 40 minutter.

Kort efter måtte Herlev igen frekventere straffeboksen - det var Lasse Mortensen, der med en tripping måtte ud. I slutsekunderne gjorde Esbjergs Jordan Smotherman ham selskab efter en slashing.

Således startede tredje periode fire mod fire uden de store udsving. Der var ro på forestillingen indtil der var spillet fem minutter, hvor Herlev var kommet bedre med og da Niklas Tikkinen klappede en retur i kassen til 4-2, lignede det en tidlig afgørelse på kampen.

Esbjerg virkede ikke interesseret i meget efterfølgende. Frustrationsudvisninger og svigtende attitude førte til endnu en Herlev-scoring. Det var Alexander Lindqvist-Hansen der tæt under mål blev krediteret og i samme moment endnu en udvisning til gæsterne, - der dog blev afviklet uden de store chancer.

Endnu en udvisning til gæsterne i slutfasen var uden betydning for slutresultatet, 5-2 til Herlev i en kamp der meget vel kunne være generalprøven på slutspillet, hvor de to hold sagtens kan ende som kombattanter.

Sønderjysk straffeslagssejr i returen mod Frederikshavn TRE VITALE point til Rødovre i Herning efter stærk tredje periode