Rungsted var overlegen i det sjællandske nytårsbrag

Rungsted Seier Capital - Rødovre Mighty Bulls 8-2 (3-0,1-0,4-2) Det er den tid på året hvor nytårskrudtet bliver solgt i stor stil og Metal Ligaen plejer at være leverandør med et par gedigne nytårsbrag. Rungsted mod Rødovre plejer at være leveringsdygtig i netop denne kategori.
Alle festlighederne skulle dog komme fra isens aktører i en mennesketom Bitcoin Arena tirsdag aften.
Rungsted Seier Capital med hjemmebane og en bedre formkurve end gæsterne fra Rødovre Mighty Bulls.
Hjemmeholdet leverede fra starten af perioden en overbevisende præstation og var en klasse bedre end udeholdet, som i mange tilfælde hang efter i midtzonen og i egen zone.
Rødovre kom dog frem til at deres muligheder undervejs i perioden, men det var på fejl fra Rungsted, der oversatsede.
På måltavlen var Rungsted i teten fra cirka midtvejs i første periode. Morten Jensen blev første man på tavlen da han kunne trampe ind mod udeholdets mål og modtage en sukkerpasning fra Mattias Persson, der fuldstændig åbnede Migthy Bulls forsvaret op.
Kort efter var Gustav Green på pletten. Green kom i fart i gennem midtzonen og modtog en hård pasning fra Rasmus T. Andersson, der lå lige på bladet af Rungsteds nummer 17 der via sin høje fart skøjtede fra Rødovre-forsvaret og afdriblede William Rørth til 2-0.
Thor Dresler tøvede ikke med at kalde en timeout til gæsterne, der allerede her lignede et hold, som var på vej til at miste modet.
Rødovres trængsler fra dog ikke ovre og et par minutter senere skøjtede Rungsteds Alex Wideman fra Rødovre backen Magnus Povlsen og sendte pucken ind til en fri Gustav Green, der enkelt kunne sætte staven på pucken og i mål til 3-0.
Med lidt held i den havde Rødovre fået reduceret inden pausen, men skarpheden stod ikke mål med intentionen og Cristopher Nihlstorp i Rungsted-kassen. 3-0 til hjemmeholdet efter første periode.
Rungsted fortsatte deres spillemæssige overtag i anden periode. Hjemmeholdets meget dynamiske offensivespil fik Rødovre aldrig rigtig dæmmet op for. Bekymrende for Thor Dresler denne periode af kampen, må også have været at se de klassiske Rødovredyder blive udstillet.
Rødovre-holdet savnede vildskab og fart på skøjterne, og det kom i sær til syne da Nikolaj Rosenthal i to omgange kom alene med William Rørth der dog klarede begge situationer. Det hjalp dog knap så meget da Rasmus T. Andersson i forlængelse af ovennævnte sekvens kunne firsttime pucken i kassen til 4-0 på en fornem pasning fra Alex Wideman der var meget toneangivende i dagens match.
Hen i mod slutning af anden periode på drog to Rødovrespillere sig udvisninger forskudt af hinanden, men det gav dog Rungsted muligheden i fem mod tre i 35 sekunder. Hjemmeholdets powerplay har de sidste par kampe ikke holdt samme høje niveau som i resten af sæsonen og det lykkedes Rødovre med Rørth i spidsen at holde stand og gå til pause nede med 4-0.
Tredje periodes første minutter gav ikke håb om mere for Rødovre der måtte se Rungsted nærmest vade i chancer. Pucken ville bare ikke ind for Rungsted der kun kan takke sig selv for at Rødovre de næste minutter bragte sig tilbage i kampen.
Knap midtvejs opsnappede en ellers anonym Mitch Callahan pucken i Rungsteds zone og sendte den straks videre til en fri Oliver Kjær der midt for mål kvitterede for muligheden med sin 4-1-reducering.
Et par skift senere, fik Rødovre reduceret yderligere. Igen var det alt for løst forsvarsspil fra Rungsted, som de nu mere energiske spillere fra udeholdet udnyttede og smed endnu en reducering på tavlen til 4-2. Denne gang var det Marcus Almquist der i målscorens rolle med et velplaceret håndledsskud.
Pludselig var der spænding om kampens udfald. Mål ændrer hockeykampe og det var ikke anderledes denne tirsdag aften i Bitcoin Arena. Rødovre med et overtag spillemæssigt, der blev forstærket af et powerplay med otte minutter igen af kampen.
Her blev hjemmeholdet parkeret i egen zone og måtte kæmpe hårdt for at holde gæsterne stangen. Det lykkedes men kostede samtidig en håndskade til Mathias Røndbjerg, der gik i omklædningsrummet.
Det lignede mere og mere endnu en reducering til Rødovre, men ud af ingenting leverede William Rørth sin eneste fejl i hele kampen da han total mistimede sit indgreb tæt under mål og gav Jonas Røndbjerg pucken som han ganske uselvisk sendte videre til en endnu mere fri Rasmus T. Andersson der blev dobbelt målscorer.
Minuttet efter blev det 6-2 til Rungsted. Charlie Sarault kunne skrabe pucken ind over stregen og cementerede sejren med tre minutter igen.
Rødovre slog dog helt op i banen og halvandet minut igen styrede Nichlas Hardt et Oscar Schulze skud i kassen til 7-2 og i absolut sidste sekund scorede Charlie Sarault nok en gang til 8-2 til Rungsted, som dermed endte med at ydmyge Rødovre.

Skadesramte SønderjyskE med ny svensker slog afbudsramte Esbjerg i overtid STREAM: Esbjerg Energy-SønderjyskE