Cruise control for nordjyderne i Spar Nord Arena

Herlev Eagles-Aalborg Pirates 1-5 (0-1,0-2,1-2) Aalborg Pirates er som ventet på vej mod semifinalen i sikkert trav.

4-1-sejren fra første kamp i Sparekassen Danmark Isarena blev vekslet til en 5-1-sejr i Spar Nord Arena over Eagles, der i aften blev sat under et stort pres fra et veloplagt nordjysk mandskab.

I aften satte Aalborg det meste på plads allerede efter første periode, hvor nordjyderne tog hårdt fat i kampen, der blev overværet af 511 tilskuere i Spar Nord Arena.

Pirates vandt skudstatistikken med 20-6 i første periode, og det måtte naturligvis give afkast mod en ellers hårdt kæmpende Herlev-defensiv og Lukas Horak i målet.

Det blev til en enkelt scoring, og den kom fra et af gennembrudsnavnene hos Aalborg i indeværende sæson, Nikolai Nielsen, der kanonerede pucken ind ved stolpen, da han fik chancen efter et længere Pirates-pres.

Der var spillet 11 minutter og vi skulle godt et kvarter længere hen, før vi fandt nordjydernes andet mål. Det var brandvarme Johan Skinnars, der scorede på sin gamle hjemmebane i Herlev.

Svenskeren tog turen rundt om Herlev-målet og lagde den forbi Horak, der ikke så helt chanceløs ud.

2-0 til Aalborg og svær opgave forude for det skadesramte Herlev-hold, der stadig ikke havde strategen Joseph Jonsson med på holdet. Ham savner de i Herlev.

Julian Jakobsen afgjorde i realiteten kampen med sin scoring til 3-0. Det var Nikolai Nielsen, der satte angrebet op, der endte med en løs puck inde foran mål, som Jakobsen stødte ind over stregen.

Vi var godt halvvejs inde i kampen, og uret slukkede for anden periode førte Aalborg skuddene med 35-14.

Pirates havde styr over begivenhederne i Herlev og scorede i powerplay i det 54. minut, hvor Kirill Kabanov smart fandt Dylan Steman, der fik styret skiven i mål til 4-0 Aalborg. Kort efter blev det 5-0, da Aalborg på fineste vis kombinerede sig op gennem banen. Østrigske Romig scorede.

Eneste hul i suppen for Aalborg var 1-5-målet, som Matthias Asperup scorede inde omkring målet. På det tidspunkt var kampen for længst afgjort og Herlev kommer nu på en meget vanskelig rejse, hvis en semifinalechance skal indfries.

På onsdag gælder det tredje slag i serien i Aalborg.