Massivt økonomisk svigt og dokumentfalsk i Pirates-organisationen

Det skriver Aalborg Pirates, der redegør for sagen i en pressemeddelelse med følgende ordlyd: 

På baggrund af begrundet mistanke om uregelmæssigheder i opgørelse af driftsresultat og egenkapital har bestyrelsen hos Aalborg Pirates igangsat omfattende undersøgelser af klubbens budget og regnskab. Revisor og advokat har konstateret besvigelser, og at der er foretaget dokumentfalsk. Sagens omfang undersøges stadig. 

- De tal, vi er blevet præsenteret for, har været sminkede. Det er en alvorlig sag, hvor alt det, Aalborg Pirates har bygget op på 12 år sammen med sponsorer og fans, har været på spil, fortæller bestyrelsesformand Morten Fals.

På den baggrund blev klubbens direktør Lars Laursen pr. 17. april frataget sine beføjelser og hjemsendt.

- Karakteren og omfanget af besvigelserne arbejder vi stadig på at afdække, og derfor kan vi ikke blive konkrete i forhold til de foreløbige tal og på hvilken måde, det er foregået, forklarer næstformand i Aalborg Pirates, advokat Tommy Olesen, der ligeledes understreger de begrænsninger, der ligger i, at dette også er en personalesag.

Dog ligger det klubben på sinde at understrege, at der ikke er mistanke om eller dokumentation for hverken underslæb eller anden form for berigelse til egen økonomisk fordel fra den tidligere direktørs side.

Redningsplan effektueret
Siden den chokerende opdagelse har bestyrelsen igangsat en økonomisk redningsplan, som nu er kommet så langt, at klubbens fortsatte eksistens er sikret, ligesom ambitionen om at være dominerende sportsligt i dansk ishockey kan fastholdes også i den kommende sæson.

- Bestyrelsen er gået til sagen med mantraet ’klubben først’ og har iværksat en række aktioner og tiltag, der sikrer det økonomiske fundament. Her har vi mødt en kæmpestor opbakning fra de parter, vi har involveret. Det er vi dybt taknemmelige for i Aalborg Pirates, forklarer Morten Fals.

Han understreger dog, at der også i den kommende tid bliver behov for alle gode kræfter og en række tiltag, der tilsammen skal genopbygge klubbens økonomi. 

- Aalborg Pirates er et af de mest succesfulde ishockeyhold i Danmark, og vi oplever, at byen står bag os, hvilket både kan ses på tribunerne og i antallet af sponsorer. Derudover har vi CSR-initiativer som Cool East, der støtter sport og kultur i Aalborg Øst. Alt det gode, der er bygget op, skal vi arbejde videre på, siger Morten Fals.

Ny direktør afklares snart
Sideløbende med undersøgelsen af sagen og den økonomiske redningsplan, har Aalborg Pirates bestyrelse arbejdet på at rekruttere en ny direktør. Aftalen er på plads, men kan først effektueres fra begyndelsen af maj, hvorfor bestyrelsesformand Morten Fals indtil da tager kommandoen i selskabet.

Akiteemission udsat
Aalborg Pirates meldte i marts 2024 ud, at klubben ønskede at sælge aktier til en samlet værdi af 1,1 millioner kroner i en aktieemission. Imidlertid er planerne om en aktieemission nu sat på hold indtil sagens fulde omfang kendes og man derfor kan tilbyde nye investorer overblik og attraktive forhold. 

Ingen yderligere kommentarer
Aalborg Pirates har altid bestræbt sig på at have fuld åbenhed overfor såvel samarbejdspartnere, fans og presse. I denne sammenhæng må vi dog i første omgang meddele, at ingen i og omkring klubben har yderligere kommentarer at knytte till sagen, før undersøgelserne er bragt til ende og der er overblik over eventuelle juridiske skridt. 

Samtidig ønsker vi i Aalborg Pirates at advare mod at viderebringe udokumenterede påstande eller tal som fakta, idet sagen er kompleks og ulykkelig for alle parter, hvorfor det ikke gavner hverken den ene eller den anden part, at der bringes påstande til bordet, som der ikke er fuldt overblik over. 

 


Magnus Boesen skifter fra Aalborg til Odense JASON JASPERS: Jeg er SÅ stolt af de her gutter