Pirates vandt 5-3 i Rødovre og holder sig på førstepladsen

Rødovre Mighty Bulls-Aalborg Pirates 3-5 (0-1,0-3,3-1)

Aftenens kamp i Rødovre Centrum Arena mellem Rødovre Mighty Bulls og Aalborg Pirates var endnu et opgør, der med hjemmeholdets briller skulle give point, hvis Rødovre skulle gøre sig håb om en plads i playoffs.

Det kom dog ikke så vidt, dertil var Aalborg for stærke med deres fire slagkraftige kæder som mosede på med fuld damp, mod et skadesplaget hjemmehold, der virkede overmatchet de første 40 minutter, men alligevel leverede et flot comeback i tredje periode.

Indledningen på kampen var med hjemmeholdet i overtal efter få sekunder. En disciplin som har givet en del scoringer på det seneste, men ikke denne gang.

I stedet var det gæsternes Patrick Bjorkstrand der kort efter var tæt på at åbne ballet, inden Rødovre trak  sin første udvisning. Overtallet til gæsterne var ikke prangende og kampen fandt igen sit leje, dog stadig med gæsterne som toneangivende og tyrene, der lurede.

Efter syv minutters tid åbnede Aalborgs Julian Jakobsen scoreboardet med en aktion, der ikke mødte den store modstand fra Rødovre. Patrick Bjorkstrand havde endnu en monstermulighed et par minutter senere, men William Rørth reddede forsøget.

Rødovre var i lange periode trængt og havde rigeligt at se til i egen zone. De letbenede tyre har deres force frem ad banen og ikke i det defensive arbejde.

Endnu en udvisning til Aalborg efter tolv minutter, og denne gang fik hjemmeholdet bidt sig fast, men manglede lige marginalerne. Rødovre blev efterfølgende sat under gevaldigt pres af piraterne, men holdt dog stand perioden ud.

Anden periode var ikke mange minutter gammel da Aalborg straffede hjemmeholdet. Det var Oskar Drugge, der hakkede pucken mod kassen hvor Tobias Ladehoff let kunne styre pucken det sidste stykke. Det blev også 0-3 i overtal ved Trevor Gooch, der scorede på en Spelling-specialitet.

Der skulle mirakler til for Rødovre hvis der skulle point på kontoen, dertil var overmagten for massiv. Tolv minutter af perioden gik der, før tyrene fik registreret et forsøg på George Sørensen.

Jeppe Jul Korsgaard fik prikket endnu en scoring til Piraterne, da han i forening med Kirill Kabanov var ladt alene med William Rørth. En anden periode med tre ubesvarede scoringer til piraterne var ikke, hvad Rødovre havde håbet på.

Det lignede en stensikker sejr til gæsterne med 4-0 efter anden periode.

Tredje periode bød ikke på nogen storoffensiv, selv om George Sørensen måtte storspille for at afvise Gustaf Berling. En udvisning til gæsterne kort efter, førte til endnu en udvisning til gæsterne.

Olaf Eller tog en timeout for at instruere i to mands overtal, men det var igen gæsterne, der scorede. Oskar Drugge fra udvisningsboksen alene med Rørth, der var chanceløs.

Endnu et to mandsovertal til hjemmeholdet kom de endelig på tavlen. Det var Miro-Pekka Saarelainen, der fra en spids vinkel. Scoringen blev belønnet med endnu en scoring ved Mikkel Jensen, der trak ind i slottet og reducerede. To overtalsmål på kort tid og 2-5.

Midtvejs atter en udvisning til gæsterne, og endnu en reducering til hjemmeholdet, der virkede forvandlet. Igen var det Miro-Pekka Saarelainen, der i slottet passerede George Sørensen.

Med fem minutter tilbage af perioden tog gæsterne endnu en udvisning, og kunne det måske omsættes til scoring. Aalborg pakkede sig bedre denne gang og slap med skrækken.

Det sidste minut spillede hjemmeholdet med seks mand i marken, og skabte store muligheder mod en flok trætte pirater, der dog efter to flotte perioder fortjent kunne trække sig tilbage med tre point.

HETAG HØJDEPUNKTER: SE MÅLENE fra Esbjerg-Herning Solide Herning sejrede sikkert I Esbjerg