2058 tilskuere var på plads i Sparekassen Danmark Isarena

Aalborg Pirates - Odense Bulldogs 5-1 (0-0, 3-1, 2-0) Onsdag aften i Sparekassen Danmark Isarena var der igen mulighed for at fylde en del mennesker ind i hallen uden de store restriktioner, og det havde 2058 tilskuere benyttet sig af. De fleste af dem kunne glæde sig over, at Pirates vandt 5-1 efter at Odense ellers fik scoret det første mål.

Hos Aalborg var der igen ændringer på holdkortet, hvor Kirill Kabanov og Johan Skinnars var tilbage, men så var Ian Edmondson ude på defensiven. Offensivt manglede Aalborg Pierre-Olivier Morin og Julian Jakobsen, mens Dylan Steman endnu ikke var kommet til Danmark.
Hos Odense Bulldogs var man uden Nicolai Weichel og Martin Larsen i defensiven, mens Sebastian Ehlers og Mikko Virtanen manglede i offensiven for Odense.

Aalborg skulle bygge videre på den flotte sejr i Rungsted, mens Odense skulle have vendt deres nederlagsstime på tre kampe i træk.
Målmandsduellen stod mellem George Sørensen og Albert Adamsen

Aalborg fik kampens første powerplay, men det var Odense, der var tættest på først, da Mathias Mølgaard og Gorm Topholt kom alene mod George Sørensen, men Mathias Mølgaard overplacerede sin afslutning, og Aalborg kunne bygge op igen. Odense havde enkelte muligheder på omstillinger, men det var Aalborg, der havde mest kontrol over pucken.

En rodet periode, hvor der ikke kom de store chancer til nogle af holdene. Begge hold stod godt i egen zone, hvor der ikke blev tilladt det store af chancer. Mod slutningen af perioden var det Odenses tur til at komme i powerplay, hvor Odense skabte lidt chancer, men George Sørensen tog fra i målet.

0-0 efter en første periode uden særlig mange store chancer.

Aalborg kom bedst ud til 2. periode og skabte flere gode muligheder.  Mikkel Højbjerg sendte for eksempel pucken på overliggeren.

I stedet var det Odense, der kom foran, da Radik Cip sendte pucken på mål, men Christopher Kamph kæmpede sig først på returpucken og fik den over stregen til fynsk føring. Første sæsonmål af Kamph.

Aalborg arbejdede videre, og kom også til flere gode muligheder, men det var først cirka halvvejs i perioden, at det gav pote, da Kirill Kabanov opsnappede pucken i offensiv zone og trak ind mod mål, hvor han sikkert sendte pucken i nettet bag Albert Adamsen.

Minuttet efter blev det til aalborgensisk føring på 2-1, da Jonas Jakobsen var først over en puck bag Odenses mål, hvor han sendte den op til Stephen Anderson, der snurrede rundt og sendte den i nettet.

Aalborg kom også på 3-1, da Mikkel Højbjerg trak ind foran Albert Adamsen, der reddede den første chance, men var chanceløs, da Mikkel Højbjerg var først over sin egen returpuck.

Mod slutningen af perioden havde Aalborg muligheden for at lukke kampen helt, da man kom i powerplay, men det lykkedes ikke, da pasningerne var lidt upræcise.

3-1 til Aalborg efter 2. periode.

Aalborg kom hurtigt i powerplay i 3. periode, og det blev udnyttet af Pirates. Odense havde muligheden for at få pucken ud af zonen, men Tobias Ladehoff kæmpede sig til pucken og et par hurtige afleveringer senere, så var Mikkel Højbjerg helt fri og han scorede sikkert til 4-1 til Aalborg.

Odense fik kort efter muligheden for at komme tilbage i kampen, da Victor Panelin-Borg røg i udvisningsboksen, men Odense kunne ikke få sat spillet op, og det var faktisk Thomas Spelling, der var tættest på at bringe Aalborg foran med 5-1, men hans afslutning røg over mål. Odense havde store problemer med at komme til chancer, og det virkede til, at man gik et gear ned.

Piipponen måtte udgå for Odense, men det fik ikke den store betydning for kampen, for det var stadig Aalborg, der arbejdede på for at komme yderligere foran. Det lykkedes også, da pucken lå løs foran Odenses mål, og Kirill Kabanov var først over pucken og lukkede kampen endeligt til 5-1.

Frustrationerne lyste ud af Odenses spillere, hvilket endte med at koste udvisning til Mathias Mølgaard efter, at Nicolai Nielsen havde kørt efter en mulig returpuck. Powerplay gav ikke nogle scoringer, men det tog vigtig tid af klokken.

Tiden løb stille og roligt af uret, og Aalborg kunne notere den fjerde sejr i træk i 2022, og dermed kunne Aalborg overtage 2. pladsen i Metal Ligaen. Nordjyderne har scoret seks gange i gennemsnit i fire kampe mod Odense i indeværende sæson.