Det blev 4-0 i serien til grundspilsvinderne, der dermed stempler ind i næste runde af slutspillet

Herlev Eagles-Aalborg Pirates 0-1 (0-1,0-0,0-0) Aalborg Pirates er i semifinalen i Metal Ligaens slutspil, efter en smal sejr på 1-0 over Herlev Eagles. Hjemmeholdet arbejdede ihærdigt, og var tæt på at skabe en overraskelse i et intenst og fysisk opgør, men måtte sande at kynismen foran George Sørensens mål manglede.

Herlev kom fint ud til dagens kamp, blandt andet godt hjulpet af et tidligt powerplay, men fik ikke rigtig sendt farlige afslutninger afsted mod George Sørensens mål. Det betød Aalborg kunne komme op i tempo efter fem lidt sløve minutter.

Det udnyttede Lasse Bo Knudsen og Aalborg til at komme foran, da Thomas Spelling sendte pucken på tværs af hjemmeholdet zone, og ind til Knudsen som var hoppet med op i angrebet. Med et tørt skud i det nærmeste målhjørne til en tidlig nordjysk føring.

Aalborg jagtede i den grad en scoring til 2-0 resten af første periode, og havde et hav af store muligheder. Især Johan Skinnars og Martin Højbjerg burde nok have scoret, men Lukas Horak diskede op med den ene klasseredning efter den anden i første periode.

På trods af de mange chancer så formåede Herlev at holde Aalborg til den ene scoring i første periode. Horak havde holdt liv i kampen for Herlev inden anden periode, hvor Herlev var langt bedre med. De skabte mere, og holdt samtidig Aalborg fra de helt åbne målchancer, som gæsterne fik i hobetal i først periode.

Dog var Tobias Ladehoff tæt på at gøre det til 2-0, da han fik en friløber, men Ladehoffs dribling var læst af Lukas Horak. I den anden ende var Lasse Mortensen i et efterfølgende powerplay millimeter fra en udligning, da han ramte stolpen efter et frit skud fra slottet.

Aalborg havde pucken mest, men fik på ingen måder skabt de chancer som i første periode, mens Herlev havde enkelte chancer på kontrastød, men også her manglede det sidste før det blev vildt farligt. Generelt var det en meget rodet periode som ikke bød på meget, og derfor var Herlev pisket frem i tredje periode.

Det var tydeligt at hjemmeholdets sæson var på spil i tredje periode. De kæmpede med alt de havde, og skabte nogle fine chancer i starten af perioden. Den klart største til Anton Johansson, som blev spillet helt fri af Matthias Asperup, men på mirakuløs vis kom George Sørensen på tværs, og lavede en fremragende redning.

Aalborg lurede hele tiden på scoringen, som kunne lukke kampen, og Julian Jakobsen burde på alle måder have leveret det mål godt halvvejs inde i perioden. Efter fine kombinationer, havde den nordjyske kaptajn helt frit mål, men fik på forunderligste vis sendt pucken forbi Horaks mål.

En stor afbrænder som kunne være blevet kampafgørende, hvis det ikke havde været for George Sørensens gribehandske. Sekunder efter Jakobsens forbier, slog Herlev kontra og Alexander Lindqvist Hansen modtog pucken foran Sørensens mål, men igen endte pucken i Sørensen handske fremfor målet.

Herlev forsøgte at få lagt det sidste pres mod gæsternes mål, men trods seks markspillere på isen, var det Kirill Kabanov, Julian Jakobsen og Jeppe Jul Korsgaard, som udviste stor rutine og slutspilsforståelse, da de utrolig effektivt fik neutraliseret alle Herlevs chancer i slutfasen. Sekunderne tikkede stille og roligt af haluret, og til sidst kunne Aalborg Pirates juble over en sejr på
1-0, og plads i semifinalen.

FYNSK POWERPLAY-fest: Odense har udlignet til 2-2 i serien Bergholt matchvinder i overtiden for Rungsted