Pirates tog til den gyldne stad og vandt meget overraskende

Aalborg Pirates gjorde det som (næsten) ingen troede på.

De forsvarende danske mestre vandt 3-2 over Sparta Prag i Tipsport Arena og skabte på den måde det måske største individuelle resultat, som et dansk klubhold nogensinde har skabt.

Sikke en sensation, eller et "upset win" som Champions Hockey Leagues hjemmeside konstaterer.

Det blev Jeppe Jul Korsgaard, der blev matchvinder med sin styring otte minutter før tid.

Tjekkerne lagde bedst for. Michal Repik scorede det eneste mål i første periode, og hans mål betød, at hjemmeholdet var foran 1-0 efter første periode.

Men Aalborg er inde i en god rytme her tidligt på sæson, måske på grund af kontinuiteten i truppen og de danske gæster fik udlignet i anden periode. Oliver Anker var over returen på et forsøg fra Emil Marcussen.

Og da Michal Repik igen fik scoret for hjemmeholdet, replicerede de danske mestre igen. Denne gang ved Nicolaj Carstensen, der udnyttede stor trafik foran det tjekkiske mål.

Der skete ikke meget i tredje periode, inden Julian Jakobsen og Oskar Drugge satte Jeppe Jul Korsgaard op til den afgørende styring.

Sikke et resultat af Pirates, der slet ikke kunne holde jublen tilbage, da 3-2-sejren var i hus. Fuldt forståeligt. Sikke et resultat.

Om et par dage spiller Aalborg i Mikkeli i Finland mod Jukurit, der tabte første runde-kampen mod Luleå med 2-5.