Nordjyderne vandt topopgøret i Rungsted

Rungsted Seier Capital-Aalborg Pirates 3-5 (1-2,2-0,0-3) Den var vigtig for Aalborg, der i tredje periode viste stor moral, scorede tre gange og fik has på Rungsted i det første af weekendens to topopgør.

Julian Jakobsen afsluttede festen for nordjydernes vedkommende, da han scorede i tomt bur, men forinden var de to backer, der havde sendt Aalborg på omgangshøjde og i front i Bitcoin Arena.

Den svenske ”routinier” Victor Panelin-Borg leverede et vældig intelligent skud, da han skød forbi trafikken inde foran Rungsteds mål og satte pucken præcist ind til 3-3.

Det var syv minutter inde i tredje periode, at udligningen faldt, og gæsterne slog til i slutfasen, da nordjyderne kom med kæmpe fart ind i Rungsted-zonen. Det udnyttede Cody Donaghey, da han fik en droppasning serveret og tog pucken med, inden han kort efter drønede den op i modsatte hjørne til 3-4 – og så lukkede Jakobsen altså kampen kort efter.

Herlig scoring af Pirates, der ellers var oppe mod et Rungsted-mandskab, der leverede en langt bedre indsats end tirsdag aften i Vojens, men dog med en defensiv, der gav Aalborg lidt for let spil i forhold til at score mål.

De to hold leverede en fin og underholdende ishockeykamp, der åbnede med en tidlig scoring af Mikkel Højbjerg efter blot 26 sekunder og dermed indledte en intens Rungsted-jagt på udligningen. Den kom efter et kvarters tid, da Nikolaj Rosenthal scorede i powerplay på Widemans oplæg. Lige før pausen svarede Aalborg igen ved Mikkel Højbjerg, der afsluttede et flot powerplay og dermed bragte nordjyderne på sejrskurs inden anden periode.

Et rapfodet og velspillende hjemmehold satte fart straks fra anden periode og Frederik Bjerrum drog kapital af et godt svensk forecheck af Mattias Persson, der erobrede pucken fra Julian Jakobsen. Bjerrum hamrede pucken i kassen til 2-2 i det 28. minut.

Det var fremover isen i de midterste 20 minutter, hvor begge hold så rimelig stort på forsvarsspillet i flere faser af perioder. Alex Wideman stod for dagens detalje, da han med en pragtfuld pasning på tværs fandt Charlie Sarault, der sendte den i kassen med en first timer. Flot detalje og Rungsted foran inden tredje periode.

Den holdt ikke hjem, og dermed er spændingen i toppen af Metal Ligaen fortættet efter aftenens kampe og før ”returen” mellem de to hold søndag i Aalborg. Det bliver spændende. Igen.