I 2019/20-sæsonen slog Frederikshavn Aalborg ud af semifinalen i Metal Final4 - Pirates higer efter revanche

Den gensidige respekt var naturligvis total, da repræsentanterne fra Aalborg og Frederikshavn mødtes på podiet til Media Day forud for Metal Final4 i Sparekassen Danmark Isarena, der begynder i morgen. Klokken 20 spiller de nordjyske rivaler - formentlig foran 5000 tilskuere - om finalepladsen, og for Aalborg gælder det om at komme af med et hjemmebanekompleks.

Tre år i træk er nordjyderne nemlig røget ud i semifinalen ved Metal Final4 på egen is, pudsigt nok vandt Aalborg såmænd sin hidtil eneste titel i Final4-formatet på udebane i 2018 i Herning. I 2019/20-sæsonen slog Frederikshavn Aalborg i et gigantisk drama, der endte i straffe og i kæmpe Pirates-skuffelse. 

- Knald eller fald fra første kamp. Hjemmebane i Aalborg er fantastisk og noget hele omklædningsrummet glæder sig til. Vi har virkelig savnet tilskuere og den fantastiske stemning her i Aalborg, så vi glæder os til at have folk i ryggen, lød det ubekymret fra Patrick Bjorkstrand. 

Han har 10 sæsoner ude i Europa bag sig og sammenligner stemningen mellem Aalborg og Frederikshavn med det østrigske Kärnten-Derby mellem Villach (hvor Bjorkstrand har spillet de seneste sæsoner) og Klagenfurt. 

- Det er opgør, hvor følelserne indimellem flyver lidt for højt, sagde Bjorkstrand - og forventer altså intensitet fra starten af Aalborg-Frederikshavn-matchen - nøjagtig som det altid har været tilfældet i kampene mellem de to rivaler. 

Frederikshavn White-direktør Henrik Andersen garanterede, at Frederikshavn stiller hold i morgen trods den Corona, der har hærget Frederikshavn i den forgangne uge. Omklædningsrummet har været lukket ned hos nordjyderne et par dage og spørgsmålet er nu, hvor mange, der er friske og raske og klar til kamp.

Det ville Henrik Andersen ikke ud med, men havde et lunt glimt i øjet, så mon ikke vendelboerne stiller med et nogenlunde kompetent mandskab i morgen?

Træner Jari Pasanen slog dog fast, at Jesper Jensen og Mads Larsen SKAL være klar til at spille efter hjemkomsten fra Beijing, mens White Hawks altså også har hyret den svenske angriber Johan Lundgren ind fra Rødovre for resten af sæsonen. 

- Johan har været en toneangivende forward hele sæsonen for Rødovre, og vil klart forstærke os på forwardsiden, som vil blive endnu bredere for resten af sæsonen, lød det fra Henrik Andersen. 


De små "bounces" bliver afgørende mellem Herning og SønderjyskE Dansk Metal og Danmarks Ishockey Union forlænger samarbejdet frem til 2026