Aalborg bragte sig fortjent på 3-1, Herning leverede et stærkt comeback og havde gode muligheder i slutfasen af kampen, inden Martin Højbjerg afgjorde i overtid

Herning Blue Fox - Aalborg Pirates: 3-4 (1-2, 0-1, 2-0) 0-1

Aalborg er foran 2-0 i DM-serien. Det blev langt mere tæt og dramatisk i dag end fredag aften, for denne søndag sidst på dagen tvang Herning den velsmurte Aalborg-maskine ud i overtid, hvor piraterne snuppede sejren.

Herning skulle selvsagt forsøge at rejse sig fra det forsmædelige nederlag i Aalborg for mindre en to døgn siden, og man fornemmede som altid vigtigheden af seriens kamp to inden kampstart.

Blue Fox kunne med en sejr udligne serien mens en sejr til gæsterne ville sende guldet halvvejs til Aalborg. Aftenens værter kunne endvidere trøste sig med at man inden denne finale-serie havde vundet fem ud af syv mulige kampe mod forhåndsfavoritterne.

Der ventede også publikum en god nyhed allerede inden kampstart da det stod klart, at Patrick Madsens skade ikke var nok til at holde ham ude af dagens finale.

Og den næste gode nyhed for hjemmeholdet faldt efter bare 69 sekunder. Mathias From har speed i jernene som ingen andre og han susede ned ad højrekanten, inden han via overliggeren flækkede pucken ind bag George Sørensen.

Aalborg fik kampens første powerplay, men blev aldrig farlige, og Herning fortsatte efterfølgende med at tackle ud ved enhver given lejlighed. Det fysiske parameter er da netop også en kategori, hvor Blue Fox burde være Pirates overlegne.

Nikolaj Carstensen stod bag den første alvorlige test af Mac Carruth som amerikaneren dog sikkert tog sig af. Den næste test gik dog anderledes, da en flot styring fra Matt Salhany overlistede amerikaneren. 1-1 midtvejs i første periode.

Frederik Brændgaard viste den rette indstilling og vilje til at gøre forskellen, og det var millimeter fra han krone en fremragende aktion med en scoring. Stærk redning af Sørensen.

Aalborg kom i stedet foran, da en returpuck landede lige for bladet af Kirill Kabanov, som efterlod Carruth uden chance. Marginalerne med Pirates som det også var tilfældet i første periode i seriens første kamp.

Dommerne sendte tilsyneladende Miska Humaloja lidt tidligere til pause da han skulle tjekkes for hjernerystelse, men man havde samtidig ikke fløjtet for den forséelse, der førte til skaden. Der var ikke udpræget begejstring i Herning-lejren med dommerkvartettens ageren i de første 20 dramatiske minutter.

Vanligt kyniske Aalborg

Joachim Linnet kom et sekund for sent på pasningen fra Brett Perlini, og starten af anden periode fulgte med endnu en afslutning fra Linnet.

Aalborg fik deres første udvisning efter mindre end fire minutter af perioden og så kunne Blue Fox stille op i powerplay. Det blev dog aldrig til andet end en opvisning i hvordan man i hvert fald ikke skal spille.

Kampen var ganske jævnbyrdig i disse minutter og der var skåret mærkbart ned på antallet af scoringschancer.

En retur fra Carruth var dog ved at give Aalborg muligheden, men Victor Rollin Carlsson blev akkurat forhindret i at nå frem til pucken.

Masser af intensitet i dette opgør, spillet var til gengæld knap så poleret.

En stor chance faldt et par minutter inden pausen og det var igen til Aalborg. Ben Caroll fik masser af tid og plads, men Carruth gik godt ud af målet og gjorde vinklen så dårlig som muligt for backen.

Andris Dzerins fik et kæmpe tilbud i den anden ende kort efter, og det var meget symptomatisk for kampen. Letten missede pucken og det åbne mål, og så slog Aalborg til i den anden ende. Trevor Gooch rettede en afslutning op i det lange hjørne og Mac Carruth kunne ikke se sig uden skyld denne gang. 3-1 til Aalborg.

Nyt Herning-comeback

Man måtte forvente et desperat Herning-hold som skulle ud og slås for både kampen i dag, men måske også hele serien. Samtidig ville et mål til Aalborg sandsynligvis lukke opgøret definitivt.

Mathias From viste viljen og evnerne da han uimodståeligt broderede sig igennem Aalborgs defensiv, men i afslutningsøjeblikket mistede han fodfæstet og slog sig efterfølgende på håndleddet.

Herning kunne ikke umiddelbart spille sig igennem til mulighederne, og Aalborg lurede hele tiden på at sætte det afgørende stød ind på omstillingerne.

Derfor kom det også ud af det blå, da Mathias From først snød Lasse Bo Knudsen, inden han fandt Mathias Bau, der smækkede pucken ind til reducering 2-3.

Udligningen var endda lige på trapperne og viste at Herning aldrig kan dømmes ude. Andris Dzerins smed en løs baghånd mod mål, og Phil Marinaccio stod klar til at rette pucken i kassen. 3-3 og nu havde vi for alvor en hockeykamp.

Alt på spil og spillet var derefter. Ingen ville lave den afgørende fejl.

En kæmpe chance opstod til Herning med godt fire minutter tilbage da Mathias Bau afsluttede, og både From og Humaloja havde muligheder på returen.

Aalborg havde efterfølgende ét af deres bedste skift i denne periode hvor man virkelig fik lagt trykket på Herning. Julian Jakobsen havde en af sine lumske afslutninger, men Carruth og Herning stod imod.

En tripping af de større fandt vej til hoveddommerens blik, og Herning fik et powerplay med 1:28 tilbage af den ordinære spilletid. Phil Marinaccio havde en skarp afslutning, og Tristan Pomerleau ramte i det døende sekund stolpen.

Morten Poulsen havde en god styring i den resterende del af powerplayet, men Aalborg klarede frisag.

Afgørelsen lod ikke vente længe på sig herefter og Martin Højbjerg sendte et skud på mål som Mac Carruth nok burde have reddet.

Det var efter, at gæsterne havde fået overtaget i overtiden og skabte et par gode muligheder.

Dermed vandt Aalborg kampen og fører nu 2-0 i serien. Næste akt er på tirsdag i Aalborg. Der er kampstart 20:15.

HETAG HØJDEPUNKTER: SE MÅLENE fra Herning-Aalborg HETAG HØJDEPUNKTER: SE MÅLENE fra Esbjerg-Herlev