Frederikshavns assisterende træner om førstekæden, målmandskampen og steder, hvor White Hawks kan forbedre sig

- Vi er kommet videre efter Aalborg-kampene, skynder Frederikshavns assisterende træner Frederik Åkesson at slå fast i en hurtig samtale omkring White Hawks ”state of mind” lige nu.

- Der var bare ingen overhovedet, der holdt niveau i de to kampe. Inklusive trænerteamet. Og hatten af for Aalborg, der bare leverede varen og spillede et par gode rigtig. Men vi lærte noget, og er helt tilbage på sporet igen, siger Frederikshavn-træneren til Metalligaen.dk.

Uden at forklejne resten af White Hawks-mandskabet, så har det i december måned – og også i begyndelsen af 2020 – været førstekæden med Bumagin, Fox og Frederiksen, der har trukket læsset og lavet rigtig mange point. Det er også nødvendigt, siger Frederik Åkesson.

- De skal levere varen for os, og det har fungeret rigtig godt på det seneste. De har for alvor lært hinanden at kende og gør hinanden gode lige nu. Det har været super at se, hvordan de har udviklet sig som sæsonen er skredet frem, siger Frederik Åkesson.

Men producerer de øvrige kæder nok til at dække ind, hvis førstekæden ikke rammer dagen?

- Det er klart, at de gerne må producere lidt mere. Eller i hvert fald lidt mere kontinuerligt. For der kommer dage, hvor modstanderne formår at neutralisere vores førstekæde. Rent pointmæssigt har folk som Søren Nielsen, (Nikolaj) Krag og (Anders) Eriksson vel leveret ganske godt, men det kommer lidt i klumper, siger Frederik Åkesson.

Han er gennemgående ganske fortrøstningsfuld i forhold til Frederikshavns nuværende trup og niveau.

- Mads Larsen, eksempelvis, har været forrygende de sidste par måneder. Offensivt har han altid været god, men nu har han udviklet sit defensive spil, og vi har også en Albin Lindgren, der gør det bundsolidt i bageste kæde, siger Frederik Åkesson.

- Vi har endda muligheder for at forbedre os. Defensivt kan vi bygge på, så vi får bedre muligheder for at slå kontra og levere hurtige omstillinger, siger Frederik Åkesson.

I har to målmænd, der ser ud til at være ligeværdige. Er der åben kamp om pladserne?

- Ingen tvivl om, at Galansky og Jukuri er to fremragende målmænd. Det er positivt, at de kan udfordre hinanden, og konkurrence er altid sundt. Samtidig kan den målmænd, som ikke skal stå den næste eller de næste kampe træne hårdere og bedre, og det kan give en fordel i sidste ende, siger Frederik Åkesson.


VIDEO: CONTINENTAL CUP-optakt med kommentarer OPTAKT: Frederikshavn White Hawks-Herning Blue Fox