Thomas Spelling scorede hattrick og nordjyderne endte med en 5-1-sejr over Rungsted

Aalborg Pirates-Rungsted Seier Capital 5-1 (2-1,0-0,3-0)

Aalborg Pirates er dansk mester i ishockey! Det blev en kendsgerning efter en sejr på 5-1 i søndagens kamp mod Rungsted Seier Capital, hvor en drømmestart fra Aalborg og et hattrick fra Thomas Spelling var stærkt medvirkende til at søndagen blev til en sand fest i Aalborg.

Aalborg Pirates fik en fantastisk start på kampen, hvor de kom frem til chancer i de første par minutter. Aalborg virkede veloplagte og fik stor chance efter godt fire minutters spil, da Jacob Gammelgaard tog en matchstraf for en slashing på Johan Skinnars.

En dyr udvisning, som gav hjemmeholdet fem minutter i overtal. Et overtal som blev domineret af Thomas Spelling, som formåede at lave hele to scoringer. Efter blot 15 sekunder i overtal kunne Spelling sende et perfekt skud op i det fjerneste målhjørne, som Ville Kolppanen ikke aldrig nåede at se.

Powerplayet forsatte, og to minutter senere var Spelling igen på pletten. Johan Skinnars sendte en pasning igennem Rungsteds box, som Spelling første gang kunne hamre pucken op i nettaget til en 2-0 føring efter tre minutters powerplay.

Rungsted holdt dog stand resten af powerplayet, trods fine chancer til Julian Jakobsen og resten af Aalborg-holdet, og da kampen igen blev fem mod fem, var det Mattias Persson, som bragte fornyet spænding i kampen.

Alene gik han igennem Aalborgs defensiv, og kørt pucken mod mål. Presset fik han i sidste moment prikket til pucken, som på en eller anden måde gik den igennem George Sørensen i målet til en vigtig reducering inden periodepausen. 2-1 og spændingen var intakt.

Tæt anden periode
Anden periode blev mere taktisk, og tempoet faldt en smule. Det var fysisk og spillet flød frem og tilbage. Det var ikke mange chancer som de to hold fik skabt, men begge hold fik dog enkelte. Først da Emilio Romig fik en stor chance foran mål, men skød over Kolppanens mål.

Et par minutter senere var det Rungsted som var tæt på at udligne kampen. Efter et af flere lange angreb i træk fik Persson flot sendt pucken over til Morten Jensen, som første gang sendte en pasning på tværs til Nichlas Hardt. Hardt tøvede ikke, og sendte et skud mod mål første gang, men stolpen eller George Sørensens stav kom i vejen.

Rungsted havde det meste af det organiserede spil, men Aalborg var farlig på kontrachancer, hvor både Thomas Spelling og Dylan Steman havde en gylden chance for at score til 3-1, men Ville Kolppanen, som stod en glimrende kamp, lavede to store redninger.

Mod afslutningen af perioden fik Rungsteds kaptajn Marcus Olsson en gigantisk chance for at bringe balance i regnskabet, da han pludselig modtog pucken helt fri foran mål. Desværre for gæsterne overplacerede han dog sin afslutning, og dermed endte periode målløst.

Rungsted kom ikke tilbage
Hjemmeholdets primære opgave de sidste 20 minutter var at holde pucken foran sig og tage tid af klokken, mens de jagtede en kontra, som kunne afgøre kampen. En kontra som næsten kom i de første to minutter af kampen, hvor både Kirill Kabanov og Martin Højbjerg var nærgående.

Rungsted skulle få skabt et tungt pres mod mål, og takket være et powerplay fik de også chancerne for at få skud mod mål, men Aalborg spillerne fik blokeret størstedelen af dem.

Med syv minutter igen og bedst som Rungsted var ved at få lagt et stort pres mod, slog Dylan Steman og Aalborg til på en kontra. Jeppe Jul Korsgaard fik pucken sendt på mål efter at han fik slået sin direkte mand til pucken. Afslutningen kunne Kolppanen ikke kontrollere, og så kunne Steman sende pucken ind bag den finske målmand til kæmpe juble i det den totalt udsolgte Sparekassen Danmark Isarena.

Nede med 3-1 satsede gæsterne det med 3:49 tilbage og spillede med seks forwards på isen. En beslutning som gav en scoring med det samme. Desværre for Rungsted var den til Aalborg. Direkte fra faceoffen sendte Lasse Bo Knudsen skiven i mål fra egen baglinje.

Rungsted forsøgte stadig med tomt mål, men lige lidt hjalp det, og med et minut igen cementerede Thomas Spelling sejren og guldet med en hattrickscoring i tomt mål. En fortjent sejr, og mesterskabet gik til Aalborg Pirates.

DM-FESTEN I BILLEDER: Her er Aalborgs triumf Her er sæsonens All Star-hold