Christopher Nihlstorp stod en helt fantastisk kamp, men Rungsted arbejdede også flot i defensiven

Wauw, sikke en start på finaleserien. 

Rungsted og Aalborg leverede næsten mere end vi turde håbe på i 60 hæsblæsende minutter, der havde alt. Dramatik, teknik, fysik, målchancer og ikke mindst to store målmandspræstationer. 

I centrum stod den målmand, der vandt kampen. Cristopher Nihlstorp tog 45 skud og var sikkerheden selv, hvadenten det var skud udefra, situationer inde foran mål eller endda hele eller halve friløbere. Symptomatisk var det, da han fik kørt Ben Duffy fuldstændig ud på et sidespor, da canadieren var fri og slet ikke fik afsluttet.

Der sad formentlig mange SønderjyskE-spillere hjemme foran skærmen og genkendte situationen fra flere af semifinalerne - ikke mindst den fjerde kamp i serien i Frøs Arena, hvor Nihlstorp også stod helt vanvittigt i 50 minutter og var hovedårsagen til, at Rungsted vandt.

Derfor er det efterhånden relevant at spørge, om Nihlstorp kan stoppes. Han fik sat en kile i SønderjyskE's målstorm fra kvartfinalen, og nu begyndte han altså også med at lukke et Aalborg-hold ned, der i store træk gjorde ALT andet rigtigt i aftes. 

Vi skal skynde os også at give cadeau til hjemmeholdets spillere i aftes. Det decimerede Rungsted-hold kæmpede med remmer og tøj og gav alt i defensiv zone. Erik Hjalmarssons mandskab har en forunderlig - og flot - evne til at slå til, når det gælder.

Det har både Rødovre og SønderjyskE fået at føle i kvarten og semien. 

Stort set samtlige Rungsted-kampe i det her slutspil har stået på vippen og nu taler vi altså 9 af 10 kampe, hvor grundserievinderen har hevet den hjem.

Det store spørgsmål er selvfølgelig, om Rungsted kan blive ved at holde til det pres, som Aalborg vil fortsætte med at lægge ligge præcis på søndag klokken 12:00. 

Nordjyderne gjorde - som nævnt ovenfor - ALT rigtigt i aftes, bortset fra at score og havde i store perioder Rungsted låst fast i egen zone. Kig bare på de dugfriske tal, der er kommet her til morgen. 

I fem mod fem-spillet havde Aalborg pucken i 62 procent af tiden, og kigger man på den etablerede tid i offensiv zone, ramte Aalborg 19:58 minutter mod Rungsteds 8:56 minutter. 

Tillige brugte Rungsteds nøglespillere langt flere minutter på isen end Aalborgs, og nordjyderne spillede langt mere bredt end nordsjællænderne. 

Det kan vel ikke blive ved at godt for Rungsted med sådan en spilfordeling, eller kan det?

Det er ikke crunchtime, men brunchtime på søndag, når det går løs med kamp 2 i serien. 

Jeg glæder mig allerede. 


BILLEDER: SKARPE SKUD fra den første finale DRIVE IN-FINALE til kamp 4 i Aalborg er en realitet