Der var kvalitetsforskel på de to hold i en udsolgt Concordium Arena

Rungsted Seier Capital-Rødovre Mighty Bulls 5-1 (3-0,1-1,1-0) Der var masser af tilskuere i hallen og udsolgt hus til det første brag mellem Rungsted og Rødovre, den første kamp af to, da holdene tørner sammen igen om to dage i Rødovre.

Næppe havde duften af jul og smagen af flæskesteg lagt sig i Concordium Arena, før hjemmeholdet satte sig på opgøret. De var hurtigst på de løse pucke, bedst i nærkampene, og så havde de en skarp Lucas Andersen på holdet.

Han stod bag de to første scoringer, den ene hvor han blev spillet fri foran mål, og det andet på en god returpuck i powerplay.

Rødovre virkede ikke til at kunne få dirket Rungsteds spil op i starten af opgøret, men efter 2-0-scoringen, kom de langsomt bedre med.

Flere gode chancer fik de spillet sig frem til, men Östlund lukkede fint af for hjemmeholdet. Med godt to minutter tilbage af perioden, opsnappede Steve Whitney en puck i offensiv zone, tog et enkelt træk og afsluttede.

Pucken ramte Rørths gribehandske, men trillede alligevel i mål. 3-0 til hjemmeholdet efter en periode, hvor de dominerede det meste af spillet. Rødovre var farlige på enkelte omstillinger, men pucken fik de ikke i mål.

Rødovre kom på måltavlen i anden periode, da Oliver Marklund slap afsted på en break-away og fik overlistet en velspillende Östlund i Rungsted målet. Men inden da, havde Lucas Andersen scoret på straffeslag, og med sit tredje mål bragt sit hold foran med 4-0.

Perioden bød på få nærkampe, og masser af spil i Rødovres zone. Til tider føltes det næsten som om at holdene var gået på autopilot.

Der kom lidt mere gnist på isen i tredje periode, uden at det gav et nøk op på det spillemæssige plan. Men man fornemmede at kampen var afgjort, og begge hold gjorde klar til returkampen om to dage. For der kom flere små kontroverser ved spilstop, og bataljer langs banderne.

Der var ikke tale om direkte frustration, men mere en markering af territorier inden næste kamp. Måske var der lidt frustration i Asperup, da han efter en udvisning kastede sin modstanders stav ud over glasset til glæde for de mange hjemmefans, der prompte kvitterede med at knække staven.

Et enkelt mål fik vi også i sidste periode, og det tilfaldt hjemmeholdet. Asperup fandt elegant en fremadstormende Morten Jensen, som i ensom majestæt kunne løfte pucken ind bag Rørth i Rødovremålet.

Slutfacit på 5-1 til velspillende Rungsted over et Rødovrehold som aldrig helt fandt viljen eller melodien i Hørsholm. Og selvom begge hold havde deres chancer til flere mål, så var der kvalitetsforskel denne aften i Nordsjælland. Forhåbentlig bliver det mere jævnbyrdigt fredag aften i en fyldt skøjtehal i Rødovre.

GOALSHOW: Se målene fra Frederikshavn-Esbjerg GOALSHOW: Se målene fra Aalborg-SønderjyskE