Eagles tog føringen tidligt og så sig aldrig tilbage i Bitcoin Arena i aften

Rungsted Seier Capital-Herlev Eagles 1-4 (0-2,1-1,0-1) Herlev Eagles vandt fortjent denne tirsdag aften og fik dermed revanche for nederlaget for to uger siden hjemme mod de forsvarende danske mester.

Det hører med til historien, at Rungsteds skadesliste var udvidet med Ville Kolppanen, Jacob Gammelgaard og Rasmus Andersson i forhold til, at Mattias Persson, Henrik Hetta og Nichlas Hardt i forvejen var ude.

Så skulle Herlev bryde den dårlige stime mod Rungsted, så skulle det være i aften. Herlev slog til lige fra start. David Grubak gav en retur, og efter fem minutter var Matthias Asperup på plads med kampens første scoring.

Halvvejs i perioden fik hjemmeholdet en dobbelt chance, men både Joachim Holten Møller og Hampus Gustafsson missede udligningen. Kort efter havde Lasse Mortensen chancen, men Grubak leverede en stærk redning. Han var dog prisgivet i det 14. minut, da en dårlig Rungsted-udskiftning gav gæsterne chancen for en to mod en-mulighed.

På en eller anden måde fik Kyle Osterberg lusket pucken ind til Herlevs andet mål.

Herlev fortsatte med at være effektiv i anden periode. Lige efter starten satte Jonsson gæsternes tredje mål. Det var en storspillende Asperup, der orkestrerede. Kort efter sled Herlev for at øge føringen med et voldsomt pres i powerplay. Rungsted klarede frisag.

Herlev var i kontrol i anden periode, hvor gæsterne ikke havde problemer med at holde fast i et hjemmehold, der havde problemer med at finde rytmen. Eagles stod solidt i banen, og Patric Wener havde forberedt sit hold godt på opgaven.

Rungsted fik et lille håb serveret i begyndelsen af tredje periode. Marcus Olsson scorede i overtal, men måtte kort efter tage en udvisning - som han ikke var enig i - og som kostede muligheden for yderligere momentum.

Det var Matthias Asperups aften i Rungsted, og han leverede også målet til 4-1 for gæsterne. Morten Jensen faldt uheldigt, og Asperup snørede både Mathias Røndbjerg og derefter David Grubak. Gæsterne sikkert foran igen, lige som Rungsted ellers var begyndt at finde rytmen i spillet for første gang i kampen.

Hjemmeholdets spillere var irriterede til sidst, Herlev kørte sejren stille og roligt hjem med Asperup i førersædet. Bedste mand hos Rungsted var Marcus Olsson.

Herlev nu oppe på fine syv point efter fire kampe og har altså kun tabt "corona-kampen" mod Frederikshavn rent. Det kan Patric Weners mandskab være helt tilfreds med, mens Rungsted med mange folk ude går en svær kamp i møde mod Esbjerg på fredag.

Lucas Andersen-hattrick i Frederikshavns dramatiske OT-sejr OPTAKT: Rungsted Seier Capital-Herlev Eagles