Esbjerg har kigget 90 kilometer nordpå, og hentet Gordie Ballhorn i Herning

Esbjerg Energy har hentet Gordie Ballhorn i Herning, og præsenterer ham således i klubbens pressemeddelelse.

- Vi kender Gordie fra sidste sæson, hvor han spillede i Metal Ligaen for Herning. Han er en ung spiller, der startede sæsonen i Slovakiet, men blev hentet til Danmark midt i sæsonen. Vi lagde specielt mærke til Gordie i slutspillet, hvor vi mødte midtjyderne i semifinalerne, fortæller assistenttræner Erik Petersen fra Esbjerg Energy.

- Ballhorn er 25 år gammel og er derfor en yngre back. Han har et godt CV med gode præstationer i universitetshockey. Han har erfaringer fra Slovakiet og fra den danske Metal Liga. Og så er han en dedikeret og sulten spiller, der er ivrig efter at vise hvad han kan.

Gordie Ballhorn er 185 cm høj og nåede at spille ti kampe i Slovakiet, hvor han scorede to mål og blev noteret for fire point i alt. I Metal Ligaen spillede han sidste år 28 kampe for Herning, scorede tre mål og opnåede i alt ti point.

-Jeg valgte Esbjerg Energy på grund af holdets succes og dets evne til at være konkurrencedygtige hvert eneste år. Jeg ønsker at fortsætte med at udvikle mit spil og forbedre mig sæson efter sæson. En anden grund er fansene, arenaen og faciliteterne. De er også nogle af de bedste i ligaen. Det vil være fantastisk at få fansene til at heppe på mig, fortsætter Gordie Ballhorn.

- Metal Ligaen efterlod et stort indtryk. Jeg var overrasket over tempoet i spillet, spillernes dygtighed og hvor meget fansene samledes omkring deres hold. Det var sjovt at spille udekampe i haller fyldt med fans. Det var meget professionelt, og der bliver taget hånd om spillerne. En væsentlig grund til, at jeg besluttede at vende tilbage

Ballhorn er fra Wetaskiwin, en by med tæt på 13.000 indbyggere ca 70 km syd for Edmonton i provinsen Alberta. Han sluttede tiden med universitetshockey af med rollen som kaptajn for University of Saskatchewan

- Med Gordie ved vi hvad vi får. Det er positivt for begge parter, når man har kendskab til hinanden. Vi har set ham spille og så hvad han formåede i playoff, så her venter sikkert ikke mange overraskelser. Vi slipper for en lottokupon, men ved vi får en hårdtarbejdende tovejsback, der klart vil forstærke holdet, fortsætter Energy-assistenten. 

- Samtidigt kender Ballhorn nu den danske Metal Liga og har haft mulighed for at tilpasse sig ligaen. Vi ved, at han kan spille fysisk, og at han mentalt er ”tough”. Han er en god kammerat og vil forstærke både vores offensive og defensive spil. Så det bliver spændende, slutter Erik Petersen.


SIMON GRØNVALDT FORTSÆTTER SOM VESTJYDE RETRO: Herlev-drengens All Stars-trøje