Brett Perlini blev matchvinder for gæsterne i Vojens

SønderjyskE-Herning Blue Fox 4-5 (1-1, 1-2, 2-1, 0-1) SønderjyskE tog imod Blue Fox denne kolde Januar aften. Hjemmeholdet var stadig uden en stribe spillere, mens gæsterne også fortsat var uden Mathias Bau, men til gengæld på rekordtid havde fået nyindkøbte Racine som rosinen i pølseenden.

Det blev en kamp, hvor SønderjyskE gennem store dele af tiden var det dominerende mandskab, men det til trods haltede bagefter på måltavlen og måtte se midtjyderne tage to point med hjem i bussen.

SønderjyskE kom flyvende ud af starthullerne. Ikke engang halvandet minut var spillet før først Charlie Combs og siden Steffen Frank på en friløber havde et tidligt føringsmål på bladet.

Gæsterne var slet ikke kommet ud af bussen og da de for første gang bed fra sig, fortsatte Phil Marinaccio sit løb direkte ind i Patrick Galbraith. To minutter i skammekrogen til forwarden, og hjemmeholdet kunne stille op i power play.

Det brændte på foran Carruth, men Marinaccio nåede akkurat på isen, før SønderjyskE fik udbytte af deres anstrengelser. Nikolaj Bryhnisveen trak pucken mod kassen og satte den sikkert ind ved fjerneste stolpe.

Hjemmeholdet dominerede og spillede sig til flere muligheder. En af de største tilfaldt Daniel Kønig efter flot forarbejde af Combs og Ahlberg, men det blev ved en smal føring.

Joachim Linnet havde første rigtigt farlige afslutning fra udeholdet godt midtvejs i perioden og kort efter var det Simon Scleicher med en stor chance midt for mål. En høj stav mod Martin Eskildsen blev ikke dømt og istedet måtte værterne selv en tur i undertal, da Oliver Gatz fik et hvil i straffeboksen kort efter. Og så slog gæsterne til.

Phil Marinaccio smed en firsttimer ind bag Galbraith med fem minutter til pausen.

Konsekvent udnyttelse af overtallet. Lidt småbataljer afsluttede de første tyve minutter, men scoringsmæssigt blev det ved de to fuldtræffere, hvilket gæsterne kunne være bedst tilfredse med efter en periode med overvægt i spil og chancer til værterne. Underholdningen og det tempofyldte spil fortsatte i anden periode.

En tidlig udvisning til Martin Eskildsen gav anledning til utilfredhed med dommerne, da publikum mente, Marinaccio overspillede situationen. Men gæsterne kunne endnu engang stille op i power play og atter kvitterede de ganske snapt.

Ganske vist havde Galbraith et par fine redninger undervejs, men til sidst måtte han give fortabt, da Mads Christensen fik trykket gummiskiven over stregen.

Det fik dog ikke værterne til at miste modet. De satte en modoffensiv ind og Villiam Haag var tæt på fra slottet efter assist fra Charlie Combs. Hjemmeholdet bed sig i den grad fast i haserne på midtjyderne og det gav pote.

Valdemar Ahlberg med en præcis pasning fra bag mål og Rasmus Lyø med kvitteringen. 2-2 efter syv minutter af anden periode. Spillet var afvekslende og underholdende og nærmest slutspilsværdigt til tider. Oliver Gatz har den seneste håndfuld matches kostet et par baglænsmål for sønderjyderne, fordi han ofte agerer mere forward end back. I dag var ingen undtagelse.

Den lange back søgte godt midtvejs i perioden atter med frem. Herning vendte spillet og i første omgang reddede Villiam Haag situationen ved at agere back.

Knapt var pucken dog igen på hjemmeholdets hænder, før Gatz spurtede op bag Hernings mål og igen opfangede gæsterne pucken og vendte spillet.

Iskoldt udnyttede Lukas Bang chancen, da midtjyderne kom to mod een, da han sendte pucken ind bag en i situationen ikke helt heldig Patrick Galbraith.

Spillet var ganske jævnbyrdigt men stadig tempofyldt og intenst den resterende del af perioden, hvor Daniel Galbraith med sin afslutning kort før hornet lød var tættest på at sende måltavlen på arbejde. 2-3 efter fyrre minutters hockey i Vojens.

Nikolaj Krag testede midtjydernes defensiv tidligt i tredje periode, men Carruth var på plads. SønderjyskE gik offensivt til værks i jagten på udligningen, men det gav bagslag efter bare 2,5 minut.

Daniel Kønig ville sende pucken på mål fra blå linie, men sendte den i stedet i skøjterne på Frederik Brændgaard, der slog turboen til alene mod Patrick Galbraith.

Den unge Herning forward sendte sikkert skiven ind bag den rutinerede keeper og det kunne ligne en tidlig afgørelse til stor jubel for de mange medrejsende Blue Fox supportere. Hjemmeholdet hang en smule med hovedet de efterfølgende par minutter, og Dzersins havde muligheden for at lukke kampen endeligt.

Galbraith fik afværget og sønderjyderne fandt endnu engang tilbage på sporet og jagtede reduceringen. Den kom med aftenens måske bedste detalje. Charlie Combs med finurlige driblinger, en eet-to kombination med Alex Lavoie og så sendte den lille amerikanske pointsluger pucken ind bag en prisgivet Carruth.

Stemningen i Frøs Arena var gennem hele kampen god og den fik endnu et nøk opad med reduceringen.

Aftenens anden udvisning til Phil Marinaccio gav overtalsspil til værterne. Nikolaj Krag var på spil, men skiven suste forbi stolpen og gæsterne klarede frisag. I modsatte ende var en af kampens hovedaktør Marinaccio tæt på at sende rævene op med to, men SønderjyskE slap med skrækken.

Dommerne var ikke fire populære herrer hos hovedparten af tilskuerne i Vojens. Og det hjalp ikke, da de først vinkede afværgende, da Charlie Combs blev holdt tilbage, for istedet kort efter at sende Bryhnisveen i skammekrogen for en lignende forseelse. Små fire minutter og hjemmeholdets box krigede indædt for at overleve undertallet.

Det lykkedes de med og Daniel Kønig fik tilmed en gylden mulighed netop som Bryhnisveen trådte ind på isen igen. Mario Simioni tog time out og satsede for anden kamp i træk seks mod fem.

Herning fik clearet pucken to gange, men med bare 23 sekunder igen var det præcis som i Aalborg onsdag aften Steffen Frank, der blev frelseren, da han fra nært hold styrede pucken ind højt i målet til forløsende jubel i Frøs Arena. 4-4 og i skiftet efter jagtede hjemmeholdet sågar muligheden for at tage alle tre point. Nikolaj Krag fik dog en hård medfart bag gæsternes mål, men dommernes fløjte forblev tavs og OT indledtes tre mod tre.

Villiam Haag var tæt på i første hug og et par minutter senere var først Krag med en styring og kort efter Mike Little med en wrap around millimeter fra at sende bonuspointet til værterne.

Men det blev imidlertid gæsterne, der kunne fejre det ekstra point da de snedigt udnyttede et kædeskifte hos hjemmeholdet og tre mod een satte Perlini game winneren ind og satte dermed punktum for en formidabel og medrivende hockeykamp, som små 2400 tilskuere var vidne til i Frøs Arena.

Spelling-hattrick og storsejr til Aalborg i Herlev Odense holdt igen Frederikshavn stangen