Cam Brown blev matchvinder mod sine forhenværende holdkammerater, da han på straffeslag sikrede Esbjerg sæsonens første bonuspoint. Forud for straffeslagsafgørelsen havde de 3.837 fremmødte i Granly Hockey Arena været vidende til en af sæsonens mest medrivende kampe.

Esbjerg Energy – SønderjyskE 4–3 (1-0, 2-3, 0-0, 0-0, 1-0) GWS

Lokalrivalerne Esbjerg og SønderjyskE krydsede klinger for anden gang på to dage, da sønderjyderne fredag aften gæstede Granly Hockey Arena til andendagsgildet. Forud for aftenens kamp vandt Esbjerg i går med 1-3 i Vojens, og det var således gæsterne der havde revanche til gode på Vestkysten.

I bestræbelserne på denne revanche måtte SønderjyskE undvære Mathias Borring Hansen, Gabriel Desjardins, Mathias Kløve Mogensen og Cam Spiro, mens Esbjerg stillede uden Jannik Christensen, Philip Larsen og Jonas Bjerrum.

Målmandsduellen stod mellem Nicolai Henriksen og Mathias Seldrup.

Søren Nielsen gav Esbjerg føringen

Det var en flok veloplagte vestjyder der løb på isen fredag aften, hvor gæsterne fik første varsel efter 46 sekunders spil, da Grayson Downing tilkom en stor og nærmest gratis chance lavt i slottet. Det blev dog ved lige ved og næsten for hjemmeholdet ved den lejlighed.

Mindre end et minut senere måtte gæsternes defensiv dog kapitulere. Travis Brown formåede dygtigt at holde pucken inde i zonen ved to lejligheder og dermed formåede Esbjerg at fastholde et tungt pres på sønderjyderne. Her var det i sidste ende Søren Nielsen, der kvikt snuppede pucken midt i slottet, inden han sikkert eksekverede, efter at have snydt Henriksen i målet med et par fikse træk. Dermed 1-0 til værterne efter mindre end to minutter.

Kampens indledning var hæsblæsende og især værterne kom i et højt tempo og lettede stort set ikke foden fra speederen i periodens første otte minutter. Efter netop otte minutter indtraf således kampens første udvisning, da Andreas Grundtvig måtte til afkøling for en hooking, som blev begået i forbindelse med gæsternes første afslutning i kampen.

I power playet der fulgte i kølvandet på den udvisning måtte Mathias Seldrup hive en stor redning op af hatten, da Villiam Haag brød alene igennem Esbjerg-defensiven og kom til afslutning.

Tilbage i spil fem mod fem overtog Esbjerg igen kampens momentum og det var også vestjyderne der var i kontrol og pressede på, da Nicolai Bryhnisveen tog gæsternes første udvisning for en cross-checking på Cam Brown. Det var dog yderst beskedent hvad vestjyderne kom frem til i overtal, hvor man havde meget svært ved at få sig etableret i gæsternes zone.

Periodens sidste fem minutter var ganske jævnbyrdige, men bød ikke på de store målchancer. De to mandskaber kunne dermed skøjte fra isen med 1-0 på tavlen forud for anden periode.

Anden periode eksploderede med fem mål på otte minutter

Anden periodes indledning havde egentligt mest af alt karakter af stillingskrig. Det skulle der dog senere hen vise sig at blive lavet godt og grundigt om på, da perioden nærmest eksploderede rent målmæssigt, som man rundede det 10. minut.

Sønderjyderne var klart mere på pucken i de midterste 20 minutter, end de havde været i åbningsperioden. Hvor man i første periode skulle vente otte minutter på gæsternes første forsøg, så var det i anden periode Esbjerg der skulle bruge lige så lang tid på at komme frem til en målchance. Det var her Sune Hjulmand, der med et stærkt gennembrud trængte igennem gæsternes defensiv, inden han sendte et forsøg lige forbi fjerneste opstander.

Det 8. minut var i det hele taget et vendepunkt i kampen, da en dobbeltudvisning i selvsamme minut for alvor satte gang i løjerne. Den ekstra plads på isen så umiddelbart ud til at behage Esbjerg bedst. Oscar Schulze havde her værternes bedste forsøg.

Netop som man rundede periodens halvvejsmærke skete der dog ting og sager på isen. Netop tilbagevendt fra straffeboksen formåede Alexandre Lavoie således at udligne for SønderjyskE, da han fulgte op på sin egen retur og i anden ombæring fik sendt pucken ind bag Seldrup til 1-1.

Roen havde endnu ikke lagt sig over de talstærkt fremmødte gæstesupportere, da Steffen Frank gav sønderjyderne føringen kun 11 sekunder efter den udlignende scoring. I situationen der førte til målet snublede Juuso Walli omkring egen blue line og gav dermed Frank let spil. Den rutinerede forward tøvede da heller ikke, da han køligt sendte pucken i nettet ved fjerneste stolpe. SønderjyskE havde vent kampen på hovedet i løbet af et øjeblik.

Juuso Walli fortsatte den uheldige hovedrolle, da han minuttet efter indkasserede en udvisning for interference, men stik mod både forventning og spil og chancer på dette tidspunkt i kampen, så slog Esbjerg kontra og udlignede til 2-2 i undertal. Phillip Schultz arbejdede hårdt og formåede at pille pucken fra gæsterne, inden han satte kursen ned mod Henriksens mål. Med sig havde han Jeff King, der blev brugt som station, inden pucken igen blev sendt tilbage til Schultz, der eksekverede resolut.

Simon Grønvaldt gav sønderjyderne chancen i power play igen efter et kvarter, da han indkasserede en udvisning for cross-checking. Det skulle vise sig at blive en dyr udvisning, da Steffen Frank slog til for anden gang denne aften, blot seks sekunder før udvisningen udløb. Efter et større klumpspil kunne Steffen Frank i sidste ende løfte pucken over en liggende Seldrup i Esbjerg-målet og gæsterne var dermed foran med 2-3.

Esbjerg nægtede dog at strække våben og i et hæsblæsende 18. minut formåede man at få udlignet gæsternes føring endnu en gang. Først var det Mikkel Rask og Phillip Schultz der bød ind med en dobbeltchance. Esbjerg formåede efterfølgende at fastholde presset på gæsterne. Phillip Schultz fortsatte utrætteligt det hårde arbejde dybt i sønderjydernes zone og inde foran mål var det Grayson Downing der fik sidste stav på pucken, da den blev sendt over stregen til 3-3, som også var stillingen forud for tredje periode.

Cam Brown blev matchvinder

Tredje periode skulle vise sig at blive både intens og yderst nervepirrende. Phillip Schultz, kampens store oplevelse hos Esbjerg, leverende en fremragende aktion i periodens første minut, da han i høj fart snød Nicolai Bryhnisveen fuldstændigt, inden han fik sendt en giftig afslutning på kassen.

Gæsterne tog en udvisning af de ærgerlige, da man efter ni minutter indkasserede en holdstraf for at være seks markspillere på isen. Esbjerg rullede overtalsformationerne ud og fik sig efterfølgende etableret i den sønderjyske zone, hvor man fik lagt et tungt pres. Gæsterne arbejdede dog med desperation i box playet og formåede at klare frisag.

Selvom der var masser af spænding igennem tredje periode, så var det samtidigt relativt småt med de helt åbne målchancer. En stor en af slagsen blev de mere end 3.800 fremmødte dog vidne til godt et minut før tid, da Casey Gilling sendte et brag af en afslutning rent på stolpen bag Henriksen.

SønderjyskE fik gode kort på hånden for at afgøre kampen i overtiden, da Cam Brown tog en udvisning netop som den ordinære tid udløb. Men trods fire mod tre i to minutter, så formåede gæsterne ikke at få scoret i overtidsperioden, som bemærkelsesværdigt nok ikke bød på et seneste sekunds spil i tre mod tre. Man gik således direkte fra fire mod tre til fire mod fire og sådan forblev det frem mod straffeslagsafgørelsen.

Her scorede først Phillip Schultz og sidenhen Cam Brown ganske sikkert for Esbjerg, mens gæsterne brændte deres to første forsøg. Esbjerg sikrede sig dermed et ekstra point for første gang i syv forsøg.

3-2 efter straffe igen: Herning gentog sejren over Odense Kanonslag tog overskrifterne, da Pirates fortjent vandt andendagsgildet