Skandaløse scener i Nordjyske Bank Arena overskyggede fuldstændig begivenhederne på isen, da der blev affyret kanonslag med et alvorligt brag til følge

Frederikshavn White Hawks – Aalborg Pirates 2-5 (2-1,0-2,0-2)

White Hawks lynstartede med to scoringer efter syv minutter, men trætheden meldte sig, og de gæstende pirater kunne fortjent hive andendagsgildet hjem med sejr på 2-5. 2788 tilskuere i en sydende Nordjyske Bank Arena tog forskud på nytåret, med sprængfarlige tacklinger, tre badebilletter, og en farlig Pirates offensiv, der var klart skarpest i aften.

Desværre også med et skandaløst optrin med fem minutter igen af kampen, da et kanonslag blev affyret. Det får uden tvivl et efterspil, og hører ingen steder hjemme.

Det var top underholdende fra start af i aften, hvor begge hold lagde ud i et meget højt tempo. Man havde måske nok forudset lidt træthed at spore ved begge mandskaber, men så skjulte de det i hvert fald godt. Det var god propaganda for dansk ishockey, det der blev vist.

Aleksi Halme havde et riv på stolpen i begyndelsen af kampen, og piraterne testede Galansky med et par kvalificerede forsøg. Tjekken havde ovehånden i gårsdagens kamp, og begyndte også på samme måde. Fra målet kunne han se aftenens første scoring i den anden ende, da Jesper Jensen i fart fik afsluttet. George Sørensen halvklarede forsøget, der røg ud til selvsamme Jensen, der bragte høgene i spidsen af opgøret.

Coach Garth Murray bad om Challenge på den situation, da man mente Jesper Jensen var offside, da han modtog pucken. Billederne var bedre end øjnene der så i Aalborg boksen, og målet stod ved magt. Samtidig Aalborg udvisning for den fejlslagne beslutning om Challenge, og det udnyttede hjemmeholdet i powerplay kort efter.

Christopher Frederiksen kom helt ned i tempo, trak lidt frem og til siden, for til sidst at afslutte højt mod Aalborg målet. Pucken gik ind, og her må George Sørensen nok tage sin del af skylden for, at vendelboerne kunne bringe sig på 2-0 efter blot syv minutter.

Det var de gæstende fans der kunne juble næste gang der var kasse. Og det var der efter næsten et kvarter spillet. White Hawks sløsede, og fik ikke pucken ekspederet ud, og så kunne Emil Marcussen og Oliver Anker gøre forarbejdet, da Brayden Low stod klar i slottet, foran en høge-back, og sendte skiven ind bag Galansky.

Det kunne nemt være blevet 2-2 kort efter, da Denys Rubanik sov for hjemmeholdet. Den nye schweizer virkede usikker, og tog flere dumme beslutninger der nær havde kostet dyrt for hjemmeholdet. Men vi fik ikke flere scoringer i en fremragende første periode.

I den midterste periode var det med afstand piraterne der var de bedste. En dramatisk periode i øvrigt, med hele tre badebilletter.

Allerede efter to minutter var det Lasse Bo Knudsen der måtte tidligt under bruseren. En alt for hård tackling mod Jesper Jensen, blev efter videokig takseret til 5 min, hvilket var helt på sin plads. Lasse Bo Knudsen blev fulgt til omklædningsrummet af et par lokale fans, der ikke helt forstod hvordan man opfører sig. Holdleder Henrik Pedersen fra Aalborg Pirates måtte sætte sig igennem, og få jaget de to tilbage på tilskuerpladserne.

White Hawks forstod ikke at udnytte udvisningen, og fik sig tilmed en selv, så det løb fuldstændig ud i sandet. Men det forstod man godt, for Pirates var oppe i en højere klasse end vendelboerne i perioden, hvor de skøjtede mere, tacklede mere, og generelt satte sig på begivenhederne.

Det var dog ikke slut med dramatikken, hvor Denys Rubanik og Mikkel Højbjerg tog sig en nævefight af de større. Hvem der vandt var svært at se, men de vandt i hvert fald en tur under bruseren.

Omkring midtvejs i perioden fik Rasmus Søndergaard en udvisning. Den gode høge-veteran var ikke tilfreds med udvisningen, og den var også i den tynde afdeling, i forhold til hvad der ellers har været tilladt i Metal Ligaen i denne sæson. Men den kostede, da Jeppe Jul Korsgaard tæt under mål svingede baghånden. Pucken ramte Kabanov på bagdelen, og så sejlede den ind bag en prisgivet Galansky. 2-2, og kæmpe jubel blandt de 500 Pirates supportere.

De var ikke færdige med at juble, for et nyt powerplay kort efter, resulterede i 2-3 scoring. Victor Rollin Carlsson sendte pucken højt i målet, da Galanskys udsyn var spærret. Totalt vending i lokalopgøret, men på ingen måde ufortjent med Pirates føring efter 40 minutter.

At begge hold blev fattigere på mandskab grundet udvisningerne var naturligt, men hjemmeholdet blev yderligere ramt, da Bumagin udgik mod slutningen af perioden, med hvad der kunne ligne en ny knæskade til russeren.

White Hawks indledte tredje periode med en spiller i overtal. Pirates tog en udvisning med ind fra de midterste tyve minutter, men høgene blev ikke farlige. Kort efter ny udvisning til gæsterne fra Nordens Paris, og det fik hjemmeholdet heller ikke noget ud af. Tværtimod, for Pirates kørte kontra, og bragte sig foran 2-4 ved Trevor Gooch.

Det var som om kampen gik død efter det, og det lignede på alle måder en afgørelse på lokalopgøret. Tilbagevendte Radek Cip havde dog en god mulighed som George Sørensen tog sig af, men ellers var det småt med offensive højdepunkter for hjemmeholdet i aften.

Et kæmpe kanonslag blev med fem minutter igen affyret i Aalborg Pirates tilskuerafsnit. Det rungede fuldstændig i hallen, og vagterne fik travlt. Kæmpe dramatik, og chokerede tilskuere der var vidne til dette vanvid.

Dommerne tilkaldte sikkerhedschef Marianne Smidt, og efter lidt snak frem og tilbage, blev man enige om at fortsætte kampen, alt i mens Nordjyllands politi blev tilkaldt med adskillige patruljevogne. Sådan noget gider vi simpelthen ikke i dansk ishockey!

Chokket sad stadig i alle, da Pirates gjorde det til 2-5. Brayden Low med sin anden scoring i aften, og han ligner for alvor en forstærkning som Ronny Larsen har hentet.

Det blev årets sidste scoring i Nordjyske Bank Arena, hvor piraterne tager tre point med den korte tur hjem i bussen

 

 

 

 

 


Cam Brown sænkede SønderjyskE efter medrivende affære LYNOPTAKT: FIRE NYE NYTÅRSBRAG I AFTEN