Opblomstring i anden periode for de danske mestre var dog ikke nok til point

Det var respektabelt og fornuftigt, hvad Rungsted leverede i aften i en vældig ishockeysulten kulisse i Bossard Arena i Zug i Schweiz, hvor hjemmeholdet diskede op med både et stjernespækket hold og fine forhold efter europæiske standarder.

Rungsted var muligvis spået til at få en ordentlig trykker i Zug, men en stærk indsats af Thomas Lillie og lidt gode marginaler foran eget mål sørgede for, at de danske mestre kom fra Schweiz med et nederlag på 2-5. Og de cifre var vel i det store hele vældig fornuftige set med danske øjne. Det kunne også være blevet mere.

Rungsted havde endda en direktør af dimensioner, da Mattias Persson brændte på noget, der lignede tomt mål i begyndelsen af tredje periode. Her kunne Persson have bragt Rungsted på 3-3 og rystet hjemmeholdet til tider ganske højlydte fans.

I stedet tog EV Zug fat og scorede to gange ved Yannick-Lennart Albrecht og Sven Senteler, der begge udnyttede, at de fik for meget plads i Rungsted-zonen. Albrecht fik masser af plads til at skyde tæt på Lillie og Senteler udnyttede kynisk en kontra, da Shane Hanna mistede pucken alt for langt fremme i banen.

Netop Hanna og den anden nye Rungsted-back Willie Raskob spillede lige "kækt" nok i mange sekvenser, og det kostede chancer til schweizerne. Thomas Lillie måtte redde holdkammeraterne mange gange i aften.

Men - også ros til Rungsted for på ingen måde at lægge sig ned efter hjemmeholdets "planmæssige" føring på 2-0 efter første periode. Mario Lucia leverede en ren perle, da han reducerede til 1-2 tidligt i anden periode ved at tage bukserne af en Zug-back og derefter score på Genoni, og Marcus Olsson fulgte op med 2-2-målet efter en halv time.

Det så pludselig godt ud for Rungsted, men spillemæssigt måtte man også erkende, at Zug dominerede solidt.

Og det gav pote inden periodepause nummer to med 3-2-scoringen af Lino Martschini.

41 Zug-skud på mål mod Rungsteds 17 sagde alt om spillets fordeling i aften, og i slutningen af tredje periode var der ikke mere krudt tilbage i Seier Capital-spillerne. I morgen venter ni timers bustur til Tjekkiet og Plzen.

Nordjysk kamp om territorium i aften SønderjyskE's nye imports slog til: 2-0 over Rødovre