Vestjyderne får en rent dansk målmandsduo

Den 21-årige Christian Elmose er ny mand i Energy-målet og skal sammen med Mathias Seldrup udgøre vestjydernes sidste skanse.

Det skriver Esbjerg Energy i en pressemeddelelse. 

- Vi har søgt et nyt målmandsteam, og Christian Elmose er ikke bare en stærk målmand. Han har også et godt talent, som vi gerne vil udvikle på. Vi har tidligere lavet en aftale med Mathias Seldrup og søgte et godt alternativ. Det har vi fundet i Christian Elmose, fortæller cheftræner Jason Jaspers fra Esbjerg Energy.

- Jeg synes, at det for mig var tid til at prøve noget nyt. Og Esbjerg er det perfekte sted for min udvikling lige nu. Både med hensyn til min ishockey og med hensyn til livet udenfor isen. Her kan ishockeyens kombineres med skole og uddannelse, så jeg begynder på HF på Esbjerg Gymnasium, forklarer Christian Elmose.

Christian Elmose er 185 cm høj og har indtil nu spillet i forskellige klubber i og omkring København. Han har således repræsenteret Hvidovre og Gentofte, men har i de tre seneste sæsoner spillet for Herlev Eagles. Her er det blevet til 28 Metal Ligakampe.

- Jeg har søgt det bedste sted at udvikle mig. Her kan uddannelse og sporten kombineres. Sportsligt er der en rigtig stærk træningskultur i Esbjerg, hvor jeg kender mange af spillerne. De taler kun godt om det, så alt tyder på, at Esbjerg er det rigtige sted for mig, fortsætter den nye Energy-keeper.

- Og vi har fået målmandsteamet på plads. Christian Elmose har, som han har demonstreret også i kampe mod os, et stort potentiale. Samtidigt har han den rette indstilling til ishockeyen. Han ønsker at blive bedre og er klar til at arbejde for det, så han passer fint ind på holdet, pointerer Energy-coachen.

Flere af spillerne i Esbjerg-truppen kender i forvejen den nye Esbjerg-målmand fra såvel den hjemlige liga som fra ungdomslandsholdene, hvor Christian Elmose har deltaget på U16- og U18-landsholdene.

- Det har været en prioritet for os at finde to danske målmænd. Det er nu lykkedes for os. Vi har et budget og en budgetramme, som vi skal overholde, og her har vi nu to kompetente målmænd. Med de to aftaler mener vi at have fundet en god balance med to målmænd, der vil udvikling og arbejde for det, understreger Jason Jaspers.

- Der er flere på holdet, som jeg kender ganske godt i forvejen. Men jeg oplever også at have haft en god kemi i forhold til Mathias Seldrup. Vi har talt godt sammen før og efter kampene, så det bliver spændende at skulle arbejde tættere sammen med ham. Så nu er jeg klar til at arbejde hårdt, for at gøre mig fortjent til spilletid, slutter Christian Elmose.


RETRO: ”Musen” – Kostaldens legende KALE KERBASHIAN rykker til slovakisk ishockey