Mestrene fra Kasakhstan var for stærke for et Aalborg-hold, der så ud til at være et andet sted mentalt

Aalborg Pirates-Saryarka Karaganda 1-4 (0-1,0-2,1-1) Aalborg Pirates tabte for anden kamp i træk i årets Continental Cup, og måtte nøjes med bronzemedaljerne. I en kamp, hvor Aalborg tydeligt sparede kræfter mod slutspillet, var det Kasakhstans mestre fra Karaganda, som var altdominerede i de to første perioder.

Kampen startede ud med en gigantisk chance til gæsterne efter blot 20 sekunders spil, hvor George Sørensen måtte lave flere store redninger. Først på et frit skud på slottet og en efterfølgende retur og dernæst, da Sergei Golodniuk lavede en perfekt styring mod mål, hvor Sørensen kom på tværs.

En stor advarsel omkring at gæsterne var klar fra start i dag og presset forsatte fra gæsterne. Derfor var det også helt fortjent, da Karaganda kom foran med 1-0 efter godt fire minutter, da gæsterne kom afsted i en to mod en-situation. Mikhail Rakhmanov fik sendt en flot pasning over til Sergei Barbashev, som uden tøven sendte pucken ind i netmaskerne.

Aalborg kom efterhånden bedre med i kampen, og takket være to powerplay chancer fik de mere puckbesiddelse. Dette gav flere styringer og skud på mål, og det var ikke langt fra at Julian Jakobsen kunne score på en styring lige foran mål, men afslutningen gik snært forbi målet.

Mod afslutningen af perioden var det igen de kasakhiske mestre, som begyndte at dominere, og skabe chancer. Især med to minutter igen var både Nikita Anokhovskii og Barbashev tæt på foran mål, og angrebet efter var det Alexandr Borisevich, som kom alene med George Sørensen, som dog lavede endnu en god redning, som afslutning på perioden.

Anden periode blev et rent skydetelt imod det nordjyske mål. Aalborg var presset helt i bund, og George Sørensen måtte diske op med flere flotte redninger, mens det var meget lidt, Aalborg skabte offensivt. Dog var Emilio Romig tæt på at score, da nordjyderne for første gang kom ind i zonen med fart. Skuddet pralede dog af på stolpen.

En fin mulighed som kunne have givet lidt momentum til Aalborg, men i stedet var det Karaganda som kort efter gjorde det til 2-0. Aalborg blev fanget fremme i banen, og så slog de kasakhiske gæster kontra. I en tre mod en situation, tog Stepan Grymzin sagen i egen hånd, og hamrede pucken op i det fjerneste målhjørne.

Et hårdt slag for Aalborg, som efterfølgende var helt væk. George Sørensen var skarp i flere omgange, men måtte igen give fortabt, da Karagandas kontramaskine udfoldede sig endnu en gang. Denne gang efter et pucktab fra Nicolai Nielsen, som sendte tre spillere alene igennem. Med to smukke pasninger fik de spillet George Sørensen helt væk, og foran mål kunne Andrei Yakolev let score til 3-0.

Den bedste mulighed for Aalborg kom kort før pausen, da de i powerplay fik kørt pucken flot rundt, og bag mål sendte Julian Jakobsen en førstegangsaflevering over til Mikkel Højbjerg i slottet. Højbjerg afsluttede resolut, og for første gang måtte Viktor Seliverstov lave en stor redning, for at holde resultatet på 3-0 efter to perioder.

Aalborg Pirates spillede sig betydeligt op i tredje periode, hvor spillet var betydeligt bedre fra danskerne. De skabte flere chancer efter fire minutter af perioden kom målet også. Tobias Ladehoff sendte pucken på mål, og efter stor tumult, endte pucken hos Ian Edmondson som hamrede op i nettaget.

Målet skulle ses igennem af dommerne, for goalie interference af Romig. Efter flere minutters ventetid endte målet med at tælle, da nummer Nikita Anokhovskii havde skubbet Emilio Romig ind i Seliverstov.

Eftersom Karaganda havde brugt en challenge som betød, at Aalborg kom i overtal, hvor de i flere omgang var tæt på for reduceret yderligere. Først ved Julian Jakobsen og senere ved Johan Skinnars, men i begge tilfælde var Seliverstov på plads i målet.

Aalborg forsøgte at få reducerede yderligere, men pucken ville ikke ind, og til sidst i tomt mål fik Nikita Anokhovskii lukket kampen, med en scoring til 4-1. Dermed endte Aalborg Pirates som treer i årets Continental Cup.