Fransk point i eftermiddag kan sende SønderjyskE videre allerede før kampen mod Nottingham

Det var en yderst vigtig tredje periode, SønderjyskE leverede i kampen mod Amiens i aftes. 

Her vandt det lyseblå hjemmehold 3-0 og sikrede dermed en samlet 3-1-sejr over de regerende franske pokalvindere. Det betyder, at SønderjyskE lige nu er etter i tabellen med seks point, mens Nottingham og Ferencvaros deler andenpladsen med tre point. Sidst ligger Amiens med nul point. 

Men netop franskmændene kan her klokken 15 og fremad sikre SønderjyskE adgang til finaleserien, der spilles i weekenden 10.-12. januar, for snupper Amiens bare et point mod Ferencvaros i dagens tidlige kamp, er SønderjyskE sikret en af de to første pladser, der giver en europæisk finale. 

Hvis ungarerne vinder i ordinær tid, har Ferencvaros seks point nøjagtig som SønderjyskE, der i givet fald skal undgå at tabe med mere end to mål mod Nottingham i aftenens kamp. Så kan SønderjyskE - alt efter, hvor store cifrene bliver - risikere at ryge ud og et nederlag på mere end tre mål vil med sikkerhed sende SønderjyskE ud. 

Spekulationerne - hvis der skal spekuleres - behøver altså først at begynde efter kampen mellem Ferencvaros og Amiens, og det kommer selvfølgelig til at betyde noget for SønderjyskE i forhold til tilgangen til aftenens kamp. 

HVIS SønderjyskE allerede er gået videre, kommer Mario Simioni formentlig til at spare spillere frem mod Frederikshavn-kampen på tirsdag, men er det en afgørende kamp i aften, så er der brug for alle kræfter. 

Udgangspunktet er dog under alle omstændigheder ganske favorabelt for de lyseblå, der også i aften møder et Nottingham, der er presset af skader og nede på folk. Det store spørgsmål er, om backen Adam Deutsch er blevet klar efter han blev skadet i kampen mod Amiens fredag eftermiddag. 

SønderjyskE spillede uden Frederik Bjerrum og Mathias Borring Hansen i går. Førstnævnte skadet, mens Borring Hansen tilsyneladende lå under for sygdom. 


SØNDERJYSKE I EUROPÆISK FINALE inden kampen mod Nottingham i aften VIDEO: Højdepunkterne fra Rungsted-Herlev