To af de store klubber fra de to lande bliver White Hawks' modstandere i denne sæsons Continental Cup

Det er måske ikke navnkundige klubber for den menige danske ishockeyklubber, men Frederikshavns kommende modstandere i næste sæsons Continental Cup er i den grad store og traditionsrige klubber i de respektive hjemlande - og det må forventes, at de kan sagtens kan give Frederikshavn fin modstand.

På mange måder kan Miercurea Ciuc og Unia Oswiecim nemlig sammenlignes med Ferencvaros og Cracovia Krakow, som SønderjyskE mødte på vejen til CC-sejren i sidste sæson.

Rumænerne fra Miercurea Ciuc spiller nemlig med i den internationale Erste Liga, der tæller hold fra Ungarn og Rumænien, og her var klubben i den forgangne sæson et point foran Ferencvaros i grundserien. Begge hold førte 2-0 i semifinalen, da sæsonen blev afbrudt. 

Og vi husker, at SønderjyskE med besvær slog Ferencvaros i semiifinalen i fjor - og derfor må Frederikshavns kommende modstander altså være nogenlunde på niveau.

Klubben fra Miercurea Ciuc kaldes også Czikszereda og trods placeringen i Rumænien, er den ungarsk præget, idet den har et stort ungarsk mindretal. I mange år op gennem 80'erne og 90'erne kæmpede klubben hver eneste sæson mod Steaua Bukarest om det rumænske mesterskab, og kampene mellem de to klubber var fyldt med dramatik og næsten had mellem "statsmagten fra hovedstaden" og klubben med de ungarske aner. 

I dag er Steaua Bukarest langt fra fordums storhed, mens Miercurea Ciuc holder fast. Også i toppen af den rumænske liga, der kører sideløbende med "Erste Liga".

Derfor kommer de største rumænske klubber op på 70-80 kampe pr. sæson og har derfor nærmest to hold kørende. At klubben kan tiltrække spillere af en vis kaliber er bevist ved, at Miercurea Ciuc i sidste sæson havde den tidligere SønderjyskE-kaptajn Rod Pelley på holdet. 

Unia Oswiecim er fast bestanddel i PHL, den polske og havde sin storhedstid omkring årtusindeskiftet, hvor klubben vandt hele syv mesterskaber på stribe. Siden dengang har det dog ikke været fest og farver for klubben, der har kæmpet hårdt for at komme opad i tabellen igen.

Det lykkedes i sidste sæson, hvor Oswiecim blev toer i grundserien og vandt sin kvartfinale inden sæsonen blev afbrudt. GKS Tychy tog pladsen i Champions Hockey League som grundserievinder, mens Oswiecim som toer kom i Continental Cup. 

Succesen blev baseret på et hold, der bortset fra den canadiske målmand Clarke Saunders var aldeles østeuropæisk præget med lokale spillere, russere, tjekker og slovakker - og et par slovenere.

Frederikshavn er allerede nu favorit til at vinde semifinaleserien, men det bliver slet ikke nemt for nordjyderne, der sagtens kan få et par svære kampe. 

Det kan også blive en hård nød at knække litauiske Kaunas, der synes at være stor favorit mod FC Barcelona, israelske Bat Yam og islandske SA Vikingar fra byen Akureyri. 


Frederikshavn-direktør ovenud lykkelig for Europa-hjemmebane EMIL JIDSKOG forlænger i Herlev - Eagles med samme målmandspar som i fjor