Gæstetræner i Esbjerg, nu assisterende træner hos Arizona Coyotes

Det er ikke familien "hvem eller hvad som helst", som Esbjerg Energy har haft på besøg i de seneste måneder.

Som bekendt spillede Chase Stillman i det vestjyske på klubbens talentliga-hold i otte kampe, hvor han lavede 16 point og på den måde holdt sig varm frem mod den kommende sæson i OHL, hvor han spiller for Sudbury Wolves. 

Her skulle Chase Stillman, der forventes at gå højt i den kommende sommers draft, have trænet under sin far, Cory Stillman, der også var med i Esbjerg og blandt meget andet trænede og agerede frivillig konsulent i Esbjerg, mens han var i EIK.

Cory Stillman er tidligere dobbelt Stanley Cup-mester og i øvrigt ikke længere oppe i skyerne, end at han med største venlighed og ydmyghed fulgte sin knægt rundt i kulden i de danske haller for at se Talentliga-hockey. 

Nu skal han igen tilbage på højeste niveau, for Cory Stillman har fået et job som assisterende træner hos Arizona Coyotes i NHL, hvor han skal være med til at føre klubben i slutspillet igen. 

Dermed slut på en fin historie fra Esbjerg, der i øvrigt også inkluderede et andet ungt talent. Matthew Hill, der allerede er draftet af Anaheim. Hill nåede kun tre kampe for Esbjerg, men de to canadieres spilleres visit i Danmark har ikke været forgæves for dansk ishockey, påpeger Søren Mathiasen, den sportslige ansvarlige i klubben. 

- Der har været flere scouts fra NHL til vores kampe og til kampene i Talentligaen. Man skal slet ikke undervurdere, at de to spillere, vi har haft i Esbjerg, har været med til at øge den nordamerikanske interesse for dansk ishockey, siger han. 

Da Metalligaen.dk talte med Cory Stillman, da sønnen debuterede i Odense, sagde han følgende:

- Jeg holder meget af ishockey, og når vi nu ikke kan spille ishockey hjemme i Canada, giver den her tur mig mulighed for at se og scoute på juniorholdene i Danmark og måske opdage en spiller. 

 


RETRO: You don’t win silver, you lose gold HØJDEPUNKTER: Målene fra kampen mellem SønderjyskE og Herlev