Esbjerg-forwarden var i en halvsæson holdkammerat med Columbus-stjernen, der havde hang til europæisk fodbold og i øvrigt var en yderst venlig fyr

Esbjergs forward Christian Wejse har fulgt NHL-slutspillets kvalifikationsrunde ganske tæt, og helt konkret Columbus-Toronto-serien med stor interesse. Da Wejse i sæsonen 2016/17 var i Canada for at spille i Quebec Junior Major Hockey League (QMJHL) for Blainville-Boisbriand Armada var han nemlig holdkammerat med Columbus Blue Jackets-stjernen Pierre Luc-Dubois.

Midt i sæsonen 2016/17 blev Dubois tradet til Armada, og han var en af årsagerne til, at klubben spillede sig i finalen i QMJHL i den pågældende sæson.

Det var den nu 22-årige forward Dubois, der leverede et hattrick på Frederik Andersen, da det i seriens tredje kamp lykkedes for Columbus at vende 0-3 til en 4-3-sejr i overtid.

Dubois blev matchvinder og endte som en af seriens fremtrædende spillere.

- Det er lidt sjovt at tænke på. Jeg under virkelig Dubois al mulig succes. Han er virkelig en flink fyr. Det er en af de venligste og mest ydmyge personer, jeg har spillet sammen med. Man kunne på ingen måde mærke, at han var blevet draftet højt året forinden.

- Vi var de to eneste på holdet, der ikke havde skole ved siden af ishockeyen, så vi hang faktisk ret meget ud sammen. Han var meget interesseret i  europæisk fodbold, så det brugte vi en del tid på at snakke om, husker Christian Wejse, der også hilste på sin eks-holdkammerat, da Dubois spillede for Canada under VM 2018 i Danmark.  

I sommeren 2016 valgte Columbus Pierre Luc-Dubois som første mand i draften og som nummer tre i alt. Det har Blue Jackets altså på ingen måde fortrudt. Dubois er blevet en nøglespiller og faktisk en undervurderet en af slagsen i Wejses optik.

- Han har altid arbejdshandskerne på, og arbejder stenhårdt i begge ender af banen. Det ser man måske ikke så meget på tv-transmissionerne. Det var nøjagtig det samme, da jeg spillede sammen med ham. Han var måske ikke den, der lavede de vilde mål, men han var over hele banen, siger Christian Wejse.

Faktisk var Pierre Luc-Dubois en direkte årsag til, at Christian Wejse ikke fik så mange kampe som håbet i sæsonen 2016/17.

- Jeg døjede rigtig meget med skulderen i den sæson og nåede lige at blive klar til U20-VM. Det var lige efter VM, at Dubois og Alex Barre-Boulet, der nu spiller AHL for Syracuse, kom ind på holdet. Det blev ikke nemmere for mig at få spilletid, efter de to var ankommet, siger Wejse.

- Sportsligt gik det ikke som jeg havde håbet derovre, men det var en kæmpe oplevelse og meget lærerigt for mig. Det var det fransktalende område i Canada, så det var virkelig et fremmed sted at finde plads. Så nu ved jeg præcis, hvordan man tager imod imports, der kommer til Esbjerg. Jeg har prøvet at opleve, hvordan det er at sidde i et omklædningsrum, hvor man ikke forstår noget som helst og ikke aner, om de taler om dig.

- Jeg fik en oplevelse for livet, og fandt ud af, hvor mange gode ishockeyspillere, der kæmper om pladserne derovre. Leverer du ikke, er du hurtigt healthy scratch. Du kan blive tradet fra dag til dag eller blive sendt på waiveren. Det kan godt være en iskold verden, men sikke meget, jeg fik med i rygsækken, siger Christian Wejse.

I aften kan Christian Wejse sidde i sofaen og lure tricks fra sin gamle holdkammerat, når Pierre Luc-Dubois og Columbus – og Oliver Bjorkstrand – møder Tampa Bay Lightning i den første kamp i første runde af Stanley Cup-slutspillet.


AMERIKANSK CENTER TIL ESBJERG: Charles Corcoran kommer til Vestjylland Corona-foranstaltninger og adgang i forbindelse med træningskampene i Metal Ligaen