Det var tæt og kunne være gået til hvad side det skulle være, men Pirates tog stikket i første slag mod lokalrivalerne

Testkamp Aalborg Pirates – Frederikshavn White Hawks 4-3 (0-1,4-1,0-1)

Et par hold, i langt fra stærkeste opstilling, krydsede klinger i aftenens første træningsmatch mellem de to nordjyske lokalrivaler. Sådan er det ofte i testkampene, hvor der både mangler arbejdstilladelser, døjes med småskader, og så skal der testes noget af hos de to trænere.

En kamp som Aalborg vandt, men som ligeså godt kunne have haft omvendt fortegn. Resultatet er heller ikke det vigtigste for de to trænere, der fik set masser af istid til de fleste spillere.

Garth Murray og Patric Wener fik set to hold fra start, der gik til den. Hjemmeholdet som de plejer, med stort pres mod udeholdet, men høgene stod godt imod, og havde en stærk Kevin Frydkjær i buret. Det, han ikke fik afværget, tog stolperne to gange, i en ganske god første periode, hvor gæsterne omkring halvvejs fik spillet sig mere op i offensiv zone.

Det gav et par store muligheder, hvor Jonas Jakobsen nær havde overlistet George Sørensen, der ikke ville stå tilbage for kollegaen i den anden ende. Han var dog prisgivet efter 13 minutter, da backerne ikke fik dækket Mikkel Bertelsen ordentligt op, så han nemt kunne styre pucken ind på Rasmus Søndergaards skud på mål.

Tilbagevendte Bertelsen stod for periodens eneste scoring, og ligner et scoop for White Hawks til den kommende sæson. En spiller, der har haft godt af at komme ud, og nu kommer tilbage med stor sult.

White Hawks åbnede anden periode med to stolpeskud, inden Pirates fik udlignet på en fejl af høgenes keeper Frydkjær. Han ville spille pucken til en back, men altid farlige Matt Salhany havde opfanget det og kom igennem, og kunne score i tomt bur.

Og selvom det er først på sæsonen, så var han en nydelse at se på Salhany, der ligner en, der allerede er i storform. 2-1-føringen til hjemmeholdet stod han for assist til Patrick Bjorkstrands scoring, og 3-2-målet stod han igen for, da han tæt under mål sendte skiven ind bag Frydkjær.

I mellemtiden havde Rasmus Lahnaviik udlignet til 2-2 for gæsterne, hvor finnen stod klar til at klappe pucken ind bag en sagesløs George Sørensen.

Inden pausen blev det også 4-2 til hjemmeholdet, hvor gæsterne snorksov i defensiven, og Kirill Kabanov kunne relativ let bringe piraterne foran med to inden de sidste 20 minutter.

Nu har vi fremhævet Mikkel Bertelsen og Matt Salhany, og det er ofte målscorerne der får overskrifterne. Men lad os tage to, der indtil nu ikke har scoret i kampen, men har gjort sig godt bemærket. Anders Koch ligner igen i år en pålidelig stærk offensiv back for de danske mestre, og trods en enkelt smutter, som han selv reddede i land, så var han igen en nydelse at følge.

En anden, der var stærkt spillende, var høgenes nye svensker Robin Johansson. Stærk på faceoff, stort overblik, god med pucken, og generelt ligner han en stor leder på det unge White Hawks-mandskab.

Tempoet faldt naturligt nok i tredje periode, og det flotte fremmøde på 1711 tilskuere fik heller ikke de vilde chancer at se. Men generelt var det en fornuftig kamp på den tid af året, og det bliver ikke det sidste de to lokalrivaler får at se til hinanden her i opstarten. Allerede om 14 dage er det tid igen, denne gang i Frederikshavn.

De medrejsende White Hawks fans fik lidt at juble over mod slutningen, da svenske Pontus Englund fik netmaskerne til at blafre. Herefter tog man Frydkjær ud af buret, og trods et godt pres, så red piraterne stormen af, og kunne trække sig sejrsrigt ud af opgøret.