Metalligaen.dk-redaktør Michael Søvsø tager et lynkig på Metal Liga-holdene her i "landsholdspausen" - her Odense Bulldogs

Lad os bare slå det fast: Medmindre, der sker mirakler, når Odense Bulldogs ikke med i denne sæsons slutspil.

Dertil er afstanden - 10 point med syv kampe tilbage - til Rødovre Mighty Bulls ganske enkelt for stor og for fjerde sæson på stribe når Bulldogs ikke ind i kvartfinalerne, medmindre der sker mirakler i de kommende uger.

Ganske enkelt ikke godt nok for holdet og klubben fra den fynske hovedstad, hvor trænerfyringer, genopbygning og noget, der i hvert fald har lignet mange ret tilfældige indkøb, har været på dagsordenen siden semifinalen i 2016, hvorfra det bare er gået nedad.

I denne sæson har træner Marc Lefebvre bevaret sit job, og det er fornuftigt nok, for trænerfyring er ikke greb, man kan bruge sæson efter sæson. Så smuldrer effekten. Til gengæld skulle den fynske ledelse nok have tænkt lidt mere defensivt, da truppen blev grebet an op til sæsonen. 

Den kompromisløse satsning på offensive typer har gennem det meste af sæsonen givet anledning til en forfærdelig defensiv og målmand Tadeas Galansky har været ladt i stikken gang på gang.

Når der alligevel blæser visse positive snefnug over Fyn denne februar, skyldes det, at nogle af de offensive typer er blevet udskiftet med allround-folk, der ved, hvordan man agerer med omtanke og tænker defensivt. Samtidig har træner Lefebvre fået assistance i boksen af Toms Strauss og den nye direktør Ole Nielsen har allerede gjort sig yderst synlig omkring holdet. 

Det betyder, at Odense har spillet bedre og mere fornuftig hockey på det seneste og comebacket mod Esbjerg var et endegyldigt bevis på højere moral i truppen.

Allerede nu tænker Ole Nielsen på den kommende sæson og direktøren er helt bevidst om, at der skal tilføres nye danske spillere, så både toppen og bredden styrkes, ligesom de imports, der skal hentes ind, skal være parat til arbejde over hele banen og med et strammere spilkoncept end det har været tilfældet i indeværende sæson.

Derfor er der trods placeringen i bunden og udsigten til endnu en sæson udenfor playoff grund til en vis optimisme i Odense. Sådan fornemmes det i hvert fald, selv om vi først får bevist om fornemmelse er korrekt, når vi kommer ind i efteråret 2021. 


SVENSK ANGRIBER FORLADER HERLEV Odense: Henry Hardarson er tilbage på isen - uvist hvornår han gør comeback