Skal dømme i Beijing i dagene 4.-13. marts

Jacob Grumsen har dømt ishockey i landets bedste række i hele 28 sæsoner. Heraf syv sæsoner som linjedommer, og han er dermed en af Danmarks mest rutinerede opmænd gennem tiderne.

Nu kan han også kalde sig olympisk ishockeydommer, for Grumsen har nemlig fået den store ære at være på dommerholdet ved Paralympics i Beijing. Legene afvikles i dagene 4.-13. marts, hvor Grumsen er en af seks hoveddommere, der skal i aktion.

- Det bliver kæmpestort, og jeg glæder mig helt vildt til at opleve stemningen omkring en olympisk ishockeyturnering, siger Jacob Grumsen, der tidligere har dømt fem turneringer i VM- og OL-kvalregi i sledhockey. 

Det er nemlig den disciplin, der udføres ved Paralympics, altså ishockey på kælke, og det kræver en anden slags opmærksomhed fra dommerne, forklarer Grumsen.

- Der sker meget nede omkring kælkene og derfor skal man være tæt på spillet og pucken konstant, hvor man i "almindelig ishockey" kan vurdere tingene fra større afstand. Men udover et par specifikke ændringer, spiller vi efter den normale bog, forklarer han. 

Otte hold spiller med i turneringen, og USA har vundet de seneste tre Sled hockey-turneringer ved Paralympics. Amerikanerne er dermed også favorit denne gang, hvor en dansk dommer altså skal dele sol og vind lige. 

Stærkt af Grumsen, der dermed får en stor international opgave at arbejde med, mens slutspillet i Metal Ligaen er i gang hjemme i Danmark. Der er afgang til Kina 1. marts. 


Rødovre henter finsk målmand ind til resten af sæsonen Rødovre smider ikke håndklædet i ringen