Midtjydernes defensiv stod stærkt mod Metal Final4-vinderne

Herning Blue Fox - Frederikshavn White Hawks 2-0 (1-0, 1-0, 0-0)

Blue Fox bevarede andenpladsen i Metal Ligaen da holdet på hjemmebane besejrede Frederikshavn.

En tæt affære endte med 2-0 til midtjyderne som blev sat i gang af et heldigt mål, men som kampen igennem stod yderst kompakt i defensiven.

Kampen startede med en hyldest til månedens spiller i Metal Ligaen. I stærk konkurrence med spillere fra bl.a. aftenens modstander fra Frederikshavn faldt valget på ligaens pt største målsluger, Lasse Lassen.

Kampen var desuden vigtig for begge hold da grundspillet nærmer sig sin afslutning, og begge hold jagter indædt andenpladsen og fordel i en eventuel semifinale.

Et hurtigt ridt fra tomålsskytten i Aalborg, Cam Brace, gav kampens første afslutning uden Galansky dog for alvor blev testet.

Santeri Suistio blev ramt hårdt af netop Cam Brace kort efter og måtte i omklædningsrummet. En alt for voldsom tackling af Brace, for finnen havde ikke en chance for at se Herning-spilleren komme tromlende. Brace slap uden nærmere tiltale, men burde have været en tur i boksen.

Generelt en aggressiv start fra midtjyderne som da også var toneangivende med pucken på bladet.

Gæsternes Kyle Hope forsøgte at svare igen med sin fysik, men han kom for sent og blev i stedet første mand i straffeboksen.

Blue Fox havde ikke det store held med deres kombinationer, og hjemmeholdet skulle bruge en god portion held for at bringe sig i front. Reid McNeill klappede til pucken fra distancen og pucken ramte staven på Nikolaj Krag inden den i en blød bue havnede i nettet.

1-0 til Herning som altså blev belønnet for en bedre start på opgøret.

Selvsamme McNeill tog en udvisning meget lig den første kort efter, men Simon Nielsen havde ikke de store problemer med at lukke af i målet.

Småt med målchancer, men i stedet en masse nærkampe, og perioden sluttede således uden flere scoringer.

Blue Fox tanden skarpere

Frederikshavn med en stor mulighed kort inde i anden periode. Sukkerpasning fra Alexander Bumagin til Christopher Frederiksen som dog ikke kunne passere Nielsen.

Dane Fox sendte Cam Brace i banden og det gav Blue Fox deres andet powerplay. Brodie Duponttog et skarpt træk, men canadieren kunne alligevel ikke overliste Galansky.

Stærkt forechecking af Markus Jensen der kort efter fandt Mark MacMillan der tæt under mål ikke kunne finde pladsen bag gæsternes velspillende keeper.

Lasse Lassen med en skarp afslutning blev ligeledes afværget, og Blue Fox var fortsat holdet med taktstokken. Frederikshavn udbad sig derfor timeout midtvejs i perioden.

Da chancen så bød sig til duoen Bumagin og Fox kastede Nicolai Weichel sig flot ned og fik forpurret chancen.

Både Christian Mieritz og Patrick Madsen missede inden for få sekunder deres pasninger, og det sendte hjemmeholdet ud i deres tredje powerplay.

Spillet var langt fra kønt og chancen så ud til at løbe ud i sandet. Ind på isen kom Kristoffer Astorp, og han lagde en perfekt hård pasning på bladet af Mark MacMillan  som flot styrede pucken i nettet til 2-0.

Simon Nielsen viste sig endnu engang stærk da gæsterne fik en halv friløber. Søren Nielsen måtte se sit forsøg reddet og ingen hurtig reducering i denne omgang.

Også Kyle Hope måtte se sit glimrende forsøg reddet af gribehandsken på Nielsen inden perioden sluttede.

Pletfri indsats af hjemmeholdet

Taktisk åbning på tredje periode hvor Frederikshavn endnu ikke var tvunget i offensiven, og med et Blue Fox hold som afventede deres chance.

Brodie Dupont fik periodens første reelle chance og meget symptomatisk for de sidste 20 minutter blev pucken styret højt op i nettet bag mål.

Pucken blev konsekvent lagt dybt af værterne, og det gjorde betingelserne endnu sværerefor nordjyderne som i forvejen havde svært ved at låse op for rævenes defensiv.

Anders Eriksson brød pludselig igennem, og det lugtede af en udvisning da svenskeren blev forstyrret kraftigt i afslutningsøjeblikket.

Ofte kom en Herning-spiller i vejen for gæsterne, eller også var Simon Nielsen sikkerheden selv. Tiden løb så småt fra White Hawks.

Faktisk var gæsternes bedste bud på en scoring da pucken tog en Herning-skøjte, og denne gang måtte Herning også bruge marginalerne til at holde gæsterne fra fadet.

Galansky var faktisk på vej ud af sit mål, men så fik Cam Brace pludselig en friløber. Han nåede flot tilbage og holdt dermed sit hold inde i kampen.

Frederikshavn fandt dog aldrig løsningen på Simon Nielsen og den midtjyske defensiv, og derfor kunne hjemmeholdet juble over tre vigtige point på kontoen.

SønderjyskE styrede sikker sejr i land i Odense Herlev gav topholdet en ordentlig lussing