Blue Fox røg fredag aften ind i en ny stor skuffelse. Trods klar dominans sprang pucken ikke midtjydernes vej, og halve chancer blev udnyttet til fulde af Herlev. Emil Jidskog stod fremragende trods fem indkasserede scoringer, og fem forskellige målscorere tegnede et billede af et uhørt effektivt Herlev-hold, der endte med at vinde 6-5 efter overtid.

Herning Blue Fox – Herlev Eagles: 5-6 (1-1, 2-3, 2-1) 0-1

Ørnene havde taget den lange tur til Herning denne fredag aften, og de blev mødt af et aggressivt Herning-hold som forsøgte at tage taktstokken fra start.

Udover et spillemæssigt overtag blev Emil Jidskog ikke testet, og presset måtte ophøre, da Jan Dalecky blev første mand i straffeboksen. Hurtigt fulgte gæsternes Magnus Povlsen dog efter, og Blue Fox kunne fortsætte det høje pres – ikke mindst imod gæsternes målmand.

Jonne Virtanen havde en oplagt chance, og kort efter havde Jan Dalecky et godt forsøg som tog buksen på Kristoffer Astorp.

Endnu et powerplay fulgte til værterne da perioden nærmede sig midtvejsmærket, og Ben Cooper kunne konstatere, at et forsøg fra Brett Thompson var hidtil eneste test af Simon Nielsen.

Dette blev vekslet til et kortvarigt fem-mod-tre, men chefen i rævenes boks måtte ligeledes konstatere, at denne facet af spillet stadig mangler en del endnu.

Præcis, hvor stærkt det kan gå i ishockey, fik publikum så en prøve på. Lasse Lassen strøg først alene igennem, men missede afslutningen med baghånden, og sekunder senere havde Joonas Riekkinen sendt pucken i mål tæt inde under Simon Nielsen.

Afstanden fra himmel til helvede var her ca. fem sekunder, og så viste måltavlen i stedet 0-1. På mange måder ganske symptomatisk for Hernings sæson indtil videre.

Et nyt powerplay til værterne, og Lassen igen alene igennem, men med samme resultat. Og så. Forløsning hos hjemmepublikummet. Et maskeret skud fra Cam Brace tog benskinnen på Brodie Dupont, og så var der udlignet på Kvik Hockey Arena.

Fra nat og dag og tilbage igen

Blue Fox indledte anden periode med en mand i overtal, og Kristoffer Astorp var i tre omgange tæt på med forsøg fra faceoff-cirkelen. Også Jonne Virtanen var tæt på at skrabe en retur i nettet, men Emil Jidskog havde faktisk en stor aften på heden.

Publikum sukkede derfor højlydt, da Magnus Povlsen alt for let slap igennem midtjydernes defensiv, og han lagde pucken mellem benene på Simon Nielsen. Fortjent var det måske ikke, men effektiviteten var der ikke noget at sætte en finger på.

Hård skæbne for Herning som efter at have domineret igen, og det skulle blive være endnu. Ulrich Linnet smed et ufarligt skud på mål, men det blev farligt, da en Herning-back fik staven på, og pucken sejlede i en blød bue op i målhjørnet. 1-3 viste måltavlen, og Frederik Søgaard var ny mand i kassen hos Herning.

I en kamp det ikke var til at blive klog på, slog værterne så pludselig til. Morten Poulsen leverede et eminent forarbejde og Markus Jensen var iskold i sin afslutning med baghånden. Reducering til 2-3.

Mark MacMillian leverede en fremragende styring, men pucken strøg desværre for ham i sidenettet. Nyt powerplay til Blue Fox fulgte, men pucken springer altså ikke Hernings vej i disse dage.

Herlev tog et hav af udvisninger, og burde reelt set slet ikke være inde i opgøret. Først i syvende forsøg kunne Morten Poulsen trykke en retur i kassen efter en fin aktion af Cam Brace. 3-3 og Herning-comebacket en realitet.

Og Blue Fox fik hurtigt deres ottende forsøg i powerplay og dermed muligheden for at fuldende et comeback. Skudstatistikken voksede, men Herlev og Jidskog fik lukket af denne gang.

Netop som perioden skulle til at løbe ud vendte billedet så igen. Johan Skinnars udnyttede en træt Herning-boks, og fandt hullet mellem handske og benskinne på Frederik Søgaard. 3-4 var ny pausestilling.

Uforudsigelig og dramatisk

Missionen om de tre point til hjemmeholdet, blev sværere, da Herning tog en udvisning kort inde i tredje periode. Herlev kørte tålmodigt og fremragende pucken rundt i de to minutter, og afslutningen fra Skinnars tog stolpen, så Herning levede endnu.

Seks minutter inde i perioden havde Herning så endnu engang udlignet. Mark MacMillian slap alene igennem med Jidskog, og denne gang blev svenskeren den lille i duellen med rævene. 4-4 og underholdning for alle pengene i Herning.

Da kaptjanen for Blue Fox, Daniel Nielsen, tog plads i straffeboksen vidste ingen vel, hvad man kunne forvente. Luis Blak Olsen var først over en løs puck, som han slog ind. Herlev foran 5-4.

Et nyt powerplay til Blue Fox med omtrent syv minutter tilbage, og hvad kunne man så forvente denne gang? I hvert fald lykkedes det Markus Jensen at vende kampen på hovedet nok engang, og udlignede til 5-5 med sin anden scoring i kampen.

Flere scoringer blev det ikke til i den ordinære spilletid, og Herlev kunne være klart mest tilfredse med pointdelingen.

Og selvfølgelig blev afslutningen på kampen lige så vanvittig som de første 60 minutter. En retur blev slået op i luften og dumpede ned på målstregen og gled i mål. Luis Blak Olsen blev noteret for målet.


VIDEO: Julian Jakobsen efter Rungsted-Aalborg De forsvarende mestre stoppede Aalborgs pointstime